Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfetişleri (FTM) Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz, İstanbul Kağıthane'de geçtiğimiz günlerde otomabil içerisinde çocuk bulunmasına rağmen otomobili park ettiği yerden trafik vakfı çekicisi tarafından çekilmesine adeta isyan etti.



Fahri Trafik Müfettişi Halis Kahraman," Ulusalses.com " isimli haber portalında yayımlanan 
" Park halindeki otomobili içinde çocuk varken çektiler..! " başlıklı haberi " Fahri Trafik Müfettişleri " isimli whatSapp grubunda paylaştı.

WhatSapp grubunda paylaşılan haberi okuyan FTM Derneği Başkanı Sami Güleçyüz, "İstanbul Kağıthane’de arabanın içinde üç yaşındaki bir çocuk varken bile trafik çekicisi bir kadının arabasını çekmiş..Her ne kadar kadın burada suçlu olsa bile bu durum çekici terörünün hangi noktaya geldiğini gösteriyor.." diyerek trafik vakfı çekicisinin bu yanlış uygulamasını eleştirdi.


Müfettiş Sami Güleçyüz'ün aralarında avukat, hakim, savcı, öğretmen, hemşire, eczacı,asker ve polis gibi çeşitli meslek gruplarından oluşan sivil insiyatif olarak gönüllü 7/24 kesintisiz trafik denetimi yapan ve kendilerini " Trafiğin gizli gözleri " olarak nitelendiren fahri trafik müfettişlerinin üye olduğu " Fahri Trafik Müfettişleri " isimli whatSapp grubunda yaptığı paylaşım da, şu ifadeler yer aldı :



Sami GÜLEÇYÜZ: Arkadaşlar biliyorsunuz, son günlerde özellikle İstanbul’da çekici terörü iyice artmaya başladı..Bu  trafik çekicilerinin trafiğe faydasından çok, zararı var..Amaçlarının trafiği düzenlemekten çok, insanları mağdur etmek olduğu anlaşılıyor..

İstanbul Kağıthane’de arabanın içinde üç yaşındaki bir çocuk varken bile  trafik çekicisi bir kadının arabasını çekmiş..Her ne kadar kadın burada suçlu olsa bile bu durum çekici terörünün hangi noktaya geldiğini gösteriyor..

Ayrıca, her ne kadar derneğimizin bir malvarlığı olmasa bile sembolik olarak da olsa tüzüğümizde yer alan derneğimizin lav edilmesi halinde tüm mallarının Trafik Vakfı'na devri hususunda gözden geçirilmesini de ele almayı dernek yönetimi olarak düşünüyoruz..

Grup üyesi diğer müfettişlerin  bu konudaki paylaşımları ise şöyle sıralandı :  

Metin ŞIK :
Esasen trafigi aksatan taşıtların çekilmesi gerekirken para kazanma yoluna gidiyorlar..Özellikle tanıdıkları bazı araçları çekmiyorlar..Bu konu üzerinde gerçekten durmak gerekir..İstanbul Kağıthane'de çekilen aracın etrafında bir sürü araç var ama o yabancı olduğu için o aracı çekiyor..Ayrıca aracın içini de kontrol etmiyorlar.

Aşır ALTINÖZ : Bir cadde de her iki sokak arasına en az bir 15 dakikalık park yeri ve yolcu indirme park yeri işaretlersin.Tabelaya da ihlal eden araçlar çekilir, yazarsınız..Uymayan araçları çekersiniz..Öncelik bu ihlaller içindir.Benim de anaokuluna götürdüğüm kızım var.Onu okula bırakmak 10 dakika ama 15 dakikalık park yeri yok..Yolcu indirme, engelli park ve 15 dakikalık park yeri işaretlenmelidir..

İbrahim KARADAYI : Sami başkanım, İstanbul'daki trafik çekicileri üzerinde durmakta çok haklısın..Çekiciler sotaya yatıyorlar araç çalar gibi çekip götürüyorlar..Araç sahipleri yolda yetişmesin diye tam gaz gidiyorlar..Eğer yolda yakalayıp, veryansın yaparsan güçlü durursan aracını çekiciden indiriyorlar..Tam bir tiyatro..

Birol TAHTACI : Bu konuda hepimiz mağdur durumdayız.. Trafiği aksatan araçları çeksinler ancak bu araç minibüs veya kamyonet olunca çekmiyorlar, oradaki esnafın veya tanıdık araçların araçları da çekilmiyor..Kaldıramadıkları araca cezada yazmıyorlar neden diye sorunca o tür araçları kaldıracak güçte çekicilerinin olmadığını söylüyorlar. Tam bir komedi bu demektirki amaç Trafiği düzenlemek değil para kazanmak..


ULUSALSES.COM