Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği yönetim kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Ramazan ayında dikkat dağınıklığına bağlı trafik kazası yaşanma riskinin normalden daha fazla olduğuna dikkat çekti.




Araç sürücülerinin açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerinin yavaşladığını dile getiren Kahraman, “Bu sebeplerle sürücülerin yaşadığı dikkat dağınıklığı, trafik kazalarının artmasına sebep oluyor. Kazalara sebebiyet vermemek için huzur ve hoşgörü ayı olan Ramazan’da sürücülerimiz her zamankinden daha dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalı..” dedi.

Trafikte hoşgörülü olun..!

Araç sürücülerini uyaran Kahraman,  “Ramazan ayında üzücü haber almamak için direksiyon başındaki sürücülerimiz trafik kurallarına azami ölçüde uymalı.. Trafikteki diğer sürücülerin kan şekeri düşmesine bağlı olarak dalgın olabileceği göz önünde bulundurulmalı.. Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye atmamalı. Ramazan ayının da hoşgörüsüne sığınarak yol vermeye özen gösterilmelidir..” ifadesini kullandı. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : MURAT AYDIN