Merkezi İstanbul’da bulunan Fahri Trafik Müfettişi Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman,  Kamil Koç otobüs firmasına şikayet yazısı ileterek, otobüs şoförü ile muavinin seyahat süresince yolcuları emniyet kemeri takması konusunda  uyarmasını istedi.

Fahri Trafik Müfettişi Halis Kahraman'ın Kamil Koç otobüs firmasına ilettiği şikayet yazısında şu ifadeler yer aldı : 

"Kütahya Tavşanlı’dan İstanbul’a dönüş yapmak için Çağrı Merkezinden 28.8.2019 Çarşamba günü sabah Saat : 09.00 seferi için 10 numaralı koltuk için adıma bilet satın alarak, o gün otobüs ile seyahatimi gerçekleştirdim.

Ancak, o gün seyahatim boyunca ben hariç, otobüs de bulunan diğer yolcuların emniyet kemerini takmadığını gördüm. Otobüs şoförü ile muavinin yolcuların emniyet kemeri takması konusunda bir uyarısı olmadı.

Oysaki, İstanbul’dan Kütahya’ya seyahatim de diğer yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları , hem sesli anons sistemi, hem de muavinin sözlü uyarıları ile yolcuları emniyet kemeri takmaları için uyarı da bulunduklarına tanık oldum.

Seyahat firmanızın kurumsal bir firma olmasına ve yasal bir zorunluluk olmasına rağmen , şoför ve muavinin yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmamaları önemli bir kusur ve eksikliktir.

Merkezi İstanbul’da bulunan Fahri Trafik Müfettişi Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü olarak, bu şikayetimin değerlendirilerek, yolcuların can güvenliği ile müşteri memnuniyetinin sağlanması için bundan böyle otobüslerinizde seyahat eden yolculara şoför ve muavin tarafından emniyet kemeri takılması konusunda uyarı yapılmasını sağlamanızı ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum. " 

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : MURAT AYDIN