Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz, " Türkiye’de yargı kararları konfeksiyon değil de kişiye özgü mü veriliyor ? " diyerek çelişkili yargı kararlarına adeta isyan etti.

Başkan Güleçyüz, farklı mahkemelerde bir mahkemede alkollü araç kullanarak bir vatandaşın ölümüne neden olmak suçundan bir sanık hakkında müebbet hapis cezası verilirken, diğer bir mahkemede yine alkollü araç kullanarak - üstelik - görevdeki bir trafik polisinin ölüme neden olan diğer bir sanık hakkında ise 7,5 yıl hapis cezası verilmesine adeta isyan ederek, 

" Türkiye’de yargı kararları konfeksiyon değil de kişiye özgü mü veriliyor ? " 

“Türk Milleti “ adına verilmiş olan bu kararlardan hangisi doğrudur ?

Acaba, bu millet bu kararlardan hangisini benimsemiş hangisini dışlamıştır ?

diyerek, Trafikle ilgili bir STK olarak kamuoyu önünde bu soruyu sormayı kendilerine  görev saydıklarını bildirerek, yazılı bir basın açıklaması yayımladı.




FTM Başkanı-Avukat Sami GÜLEÇYÜZ

FTM Basın Sözcüsü Halis Kahraman tarafından yazılı ve görsel basın organlarına servis edilen Başkan Güleçyüz'ün Yönetim Kurulu adına yayımladığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı : 

"Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesi, alkollü araç kullanarak bir vatandaşın ölümüne neden olmak suçundan sanık Murat Karakaya’ya müebbet hapis cezası verirken, 
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise, yine alkollü araç kullanarak - üstelik - görevdeki bir trafik polisinin ölüme neden olan Rüzgar Çetin’e 7.5 yıl hapis cezası vermiş ve sadece 8 ay yatan sanığı tahliye etmiştir. 

“Türk Milleti “ adına verilmiş olan bu kararlardan hangisi doğrudur ? Acaba, bu millet bu kararlardan hangisini benimsemiş hangisini dışlamıştır ? 

Türkiye’de yargı kararları konfeksiyon değil de kişiye özgü mü veriliyor ?

Her ne kadar, Rüzgar Çetin kararında şikayetten vazgeçme ve iyi hal indirimi uygulanmış olsa da 8 ay sonra tahliye ile sonuçlanan ve kamu vicdanını derinden yaralayan bu kararın ,  aynı suça karşılık müebbet hapis cezası verilen diğer karardan nesi eksiktir ? 

Alkollü araç kullan adam öldür= 8 ay

Alkollü araç kullan adam öldür= MÜEBBET HAPİS  

Birileri bunu açıklasın...

Trafikle ilgili bir STK olarak kamuoyu önünde bu soruyu sormayı kendimize görev addediyoruz. 

Saygılarımızla...

Fahri Trafik Müfettişleri(FTM) Derneği
Yönetim Kurulu adına 
Sami Güleçyüz - Başkan "


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-
HALİS KAHRAMAN