Merkezi İstanbul'da bulunan trafik polisine yardımcı olmak amacıyla, gönüllü trafik denetimi yapan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nden kamuoyuna AÇIKLAMA..



Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman'ın dernek Yönetim Kurulu adına kamuoyuna yönelik yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı : 

" Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nden kamuoyuna AÇIKLAMA..

İstanbul Pendik'te, 6 Tammuz günü Yunus Emre Bahçıvan'ın kullandığı ve 7 aylık hamile eşi Ayfer Bahçıvan'ın da içinde bulunduğu aracın önünü keserek, aracın dikiz aynasını kıran ve camlarını kırmaya çalışan baklava zincirleri sahipleri 2 zanlı hakkında jet hızıyla hazırlan iddianame kabul edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 zanlı  tutuklandıktan 1 gün sonra hazırlanan iddianamede, “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istenmektedir.

Bu 2 zanlı 30 Temmuz’da hakim karşısına çıkacaktır. 

Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği olarak ; kamuoyunun yakından takip etmekte olduğu bu davaya müdahil olacağız.. 

Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla, trafikte kural ihlali yapan sürücüleri tespit ederek, araç plakalarına ceza uygulayan Türkiye genelinde 25 bini aşkın, İstanbul da ise 2900 fahri müfettiş trafik denetimi yaparak trafik polisine yardımcı olmaktadır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız. "


ULUSALSES.COM