Merkezi İstanbul’da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği yönetimi, derneğin whatSapp grubunda yer alan Fahri Trafik Müfettişleriyle tanışmak ve istişarede bulunmak amacıyla, kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.  

Küçük Çamlıca Sosyal Tesisleri Su Köşkü'nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, kendilerini " Trafiğin gizli gözleri " olarak tanımlayan  FTM'lerin görevinin sadece ceza yazmak olmadığına ve trafik güvenliği ile ilgili görüş ve önerileri bildirebildiklerine dikkat çekilerek, İstanbul trafiğinin genel sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Fahri Trafik Müfettişi - Siyasetçi SMMM Metin Çakmak’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine, Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Av. Sami Güleçyüz, Başkan Yardımcısı Coşkun Çağlar, Genel Sekreter Gazeteci Ahmet Kaplan, Basın Sözcüsü  fahri gazeteci-emekli polis Halis Kahraman ile Fahri Trafik Müfettişleri, Dinçer Ünsal, Ahmet Cingi, Nedret Eke, H. İbrahim Karadayı, Aydın Ağaoğlu, Alaattin Kandemir, Birol Tahtacı ve Özcan Ferah katıldı.

Kahvaltı etkinliğine mazeretleri dolayısıyla çok sayıda  Fahri Trafik Müfettişinin katılamadığını belirten Basın Sözcüsü Halis Kahraman, ileriki tarihlerde dernek tarafından düzenlenecek etkinliklere katılımın daha çok olacağını ifade etti.

Dünyanın en kalabalık metropollerinden biri olan İstanbul'un bir türlü çözülemeyen problemi olan ulaşım ve trafik sorununun konuşulduğu toplantıda çözüm önerileri için birbirinden akılcı öneriler ortaya konuldu...

Toplantıda tartışılan sorunların başında; İstanbul’da yeterince otopark olmaması ve hız limitlerinin düzensizliği yer aldı.

Şehir merkezinde birbirini izleyen yollarda hız limitinin, bir anda 30 km’ye düştüğü, yine çok kısa bir mesafede 50- 60 - 70 - 80 – 90 km’lere değiştiği bunun sürücülerin kararlı sürüşünü etkilediği ve 30 km’ye düşen hız limitinin araçlara zarar verdiği anlatıldı.

Trafikteki plansız ve istismara ulaşan parklanmalara da dikkat çekilen toplantıda otopark alanı olmayan inşaatlara ruhsat verilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

İnşa edilen tüm binalarda otopark ihtiyacının karşılanması ve yetkililerin bu konuda taviz vermemesi gerektiği belirtilen toplantıda sokakları işgal eden otomobillerin merkezi otoparklara taşınması ile İstanbul trafiğinin büyük oranda rahatlayacağı ifade edildi.

İstanbul metrosunun daha yaygınlaştırılması ve her ilçeye her semte metroyla gidilebilmesinin sağlanması, metrobüs hattının ise İstanbul’un her noktasına ulaşması gerektiği belirtildi.

DERNEK UKOME VE İSTANBUL KENT KONSEYİNDE TEMSİL EDİLECEK

Başkan Güleçyüz, derneğin UKOME  ve İstanbul kent konseyinde temsil edilmesi için ilgili makamlara başvuru yapılacağını dile getirdi.

MEGA KENT İSTANBUL'UN BİRİCİ SORUNU ULAŞIM VE TRAFİK 

Konuşulan tüm sorunların not alındığını ve yetkililere iletileceğini ifade eden Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Av. Sami Güleçyüz, “İstanbul'un birinci sorunu ulaşım ve trafik. İstisnasız bütün ilçelerde her yerde ulaşım ve trafik en önce telaffuz edilen sorun durumunda.Hemen hemen her gün milyonlarca İstanbullunun yaşadığı trafik çilesi bitmek bilmiyor. En önemlisi insanların eğitilmesidir. Okullarda o kadar gereksiz dersler varken bu ülkenin en büyük sorunlarından biri olan trafiğin, trafik kültürü ve toplu taşıma kültürü adı altında derslerle anaokulundan itibaren çocuklara aşılanması gereklidir.Ulaşımın rahatlatılması için  metro ve metrobüs ağının İstanbul’un her noktasına ulaşması gerekli. Trafik'te ise dengesiz hız limiti ve park sorunu acil çözüm bekliyor. ” dedi.

KAYNAK : TÜRKİYE HABER AJANSI