Kendilerini " Trafiğin gizli gözleri " olarak nitelendiren trafik polislerine yardımcı olmak amacıyla,polislerin olmadığı noktalarda, trafik denetimi yapan Fahri Trafik Müfettişlerinin oluşturduğu WhatSapp grubunda, tartışmaya açılan ve grup üyelerine yöneltilen " Trafikte sürücülerin yayalara yol verme alışkanlığı var mı  ? sorusuna müfettişler yanıt verdi..





Müfettiş Mesut Parla'nın soruya verdiği yanıtta şu ifadeler yer aldı : 

" Trafikte yayalara yol verdiğimiz zaman olacakları tahmin edelim.. :

1- Arkadaki araçların korna sesinden herkes başımıza toplanır...

2- Diğer araçların sürücüleri kapımızı zorlayıp dövmeye kalkarlar..

3- Araçların pencerelerden bol bol küfür sesleri duyarız...

4- Bol bol " yürü yürü, eski köye yeni adet mi getiriyorsun birader " diye bağrışmalar..

Ve daha birçok nahoş olay..

Bu olay baştan çözülmelidir bence. Önce trafik polisleri tarafından yogun şekilde denetlenip ışıksız yaya gecitlerinde araçların yayalara yol verme alışkanlığı sürücülere benimsetilmeli.

Yani sürücü ve yaya tüm vatandaşlar bu olayı abes karşılamamalı. "

Müfettiş Alaattin KANDEMİR : Trafikte sürücüler yayalara yol vermeli mi sorusuna cevabım tabii ki evet. Vermeli.

Ama Mesut beyin dediği arkadan kornalar falan geliyor sonuçları da doğru ve onlara bir şekilde katlanırım zira yaya geçiyor, geçmesini beklemek zorundayız, ancak bazen yayalar sürücüyü çileden çıkarıyor.

Durup yol verdiğimizi gören bir kısım yayalar teşekkür edercesine işaret edip hızla karşıya geçiyor. Ama bazıları da sanki babasının tarlasındaymış gibi sallana sallana ona yol vereni umursamadan neredeyse oturup yolda piknik yapacak edayla sanki kasden "bekle" dercesine yavaş geçiyor ve o zaman içimdeki canavar "şu terbiyesizin poposuna bir tampon dokundur da o da seni önemsemeyi anlasın" diyor da zor yatıştırıyorum.

Müfettiş Aşır ALTINÖZ : Bizde yayaya yol verme alışkanlığı yok.Yol verdiğim yayalar şaşkınlık içinde bana bakıyor ve ben genellikle el işareti ile geçiniz hareketi yapmak zorunda kalıyorum.



ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER- HALİS KAHRAMAN