Türk Siyasi tarihinde bakanlık yapmış, önemli görevlerdi bulunmuş tanınan eski bir siyasetçi olan Cavit Çağlar, Bursa Merkezli Olay Medya Yayın gurubunun kurucusu olarak biliniyor. Cavit Çağlar'ın Merkezini İstanbul'a taşıdığı Olay TV yayın hayatına başladıktan sonra 1 ay geçmeden kapatıldı. Çağlar, kapatma işlemini üzerine yapılan baskılara dayandırdığı ifade ediliyor. 

Cavit Çağlar Türkiye'de medya üzerinde yapılan baskı ve yayınlardan dolayı bağımsız bir yayın organı olarak toplumun her kesimine hitap edebilmecek bir yayın grubu oluşturmak için düğmeye basmış ve İstanbul Merkezli bir televizyon yayıncılığına başlamak üzere Olay TV'yi kurmuştu. Deneyimli gazeteci Süleyman Sarılar'ın Genel Yayın Müdürlüğü görevine getirilen Olay TV 180 kişilik kadrosuyla yayın  Aralık ayı başında yayın hayatına başladı. Yayın hayatına başlamasının ardından yaptığı yayınlarla dikkat çekmeye başlayan Olay Tv  ile ilgili İktidar tarafından Cavit Çağlar'a baskı yapıldığı iddiaları göndeme geldi. Cavit Çağlar'da bu iddiaları doğruladı. Sonunda Olay TV'yi kapatmaya karar verdi. 

Yapılan baskının HDP ile ilgili bir programın canlı verilmesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Ve Olay TV 25 Aralık Cuma günü akşam yayınında Süleyman Sarılar'ın canlı yayını ile ekranının kararttı. Türkiye'de yayın hayatına başladıktan sonra en erken kapatılan televizyon oldu. 

Süleyman Sarılar. televizyonun kapatılması sırasında önemli bir mesaj verdi. Yeniden başka bir isimle yenden yayında olacaklarını ifade etti. Olay TV'nin Cavit Çağlar'ın diğer ortağı aracılığıyla başka bir isimle yayın hayatını sürdürmek için çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. 

Süleyman Sarıların konuşmasının ardından çalışanlar canlı yayında alkışlarla destek verdi.

Cavit Çağlar'dan flaş 'Olay TV' açıklaması! "Yeni bir ekiple başlayabilirim"

İstanbul'da kısa süre önce yayın hayatına başlayan eski bakanlardan Cavit Çağlar'ın Olay TV konusunda ortağı ve yayın ekibiyle yaşadığı sıkıntılar olduğunu  dtile getirdi

. Konu ile ilgili açıklama yapan Cavit Çağlar, ortağı ile yayın politikası konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı aşamadıklarını ifade etti.

Eski  siyasetçi ve bakanlardan Bursalı iş insanı Cavit Çağlar’ın ortağı olduğu Olay TV,  bu akşam saat 20.00 itibari (25 Aralık ) ile yayın hayatına son verdi.

30 Kasım’da izleyicileriyle buluşan Olay TV’nin ortaklarından Cavit Çağlar, yaptığı açıklamada kanalın kapanmasının iş ortağı ile yayın politikası konusunda yaşadıkları anlaşmazlığından kaynaklandığını ifade etti.

“YAPILAN YAYINLAR BENİ RAHATSIZ ETTİ”

Olay TV’nin kapanmasından dolayı çok üzgün olduğunu yineleyen Çağlar, yolları ayrılan çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı:

Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti.

“BU İŞ BANA DERS OLDU”

 Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine ‘yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım’ dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu.

“YENİ BİR EKİPLE TEKRAR BAŞLAYABİLİRİM”

 Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. NTV’yi kuran benim.

Bursa’da Olay Gazetesi’ni kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV’nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.