Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu Toplantısı, 10/11 Mart 2017 tarihlerinde Ankara'da TÜED Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.. Toplantı sonunda, Başkanlar kurulu toplantı sonuç bildirisi yayımlandı.




Başkanlar kurulu toplantı sonuç bildirisinde şu ifadeler yer aldı : 

"TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ
BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİSİ

(11 Mart 2017)

Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu Toplantısı, 10/11 Mart 2017 tarihlerinde TÜED Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi..

Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesinde, Türkiye Emekliler Derneği Misafirhanesi’nin hizmete sunumu yapıldı.. Yapılan törene; Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, TÜRK-İŞ Eski Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, KKTC eski milletvekili ve Kıbrıs TÜRK-İŞ temsilcisi Ahmet Çaluda, Kamu-Sen Eski Başkanı Resul Akay, TÜED eski Mali Sekreteri Fahri Şahin ile Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve 108 şube başkanı ve yöneticileri katıldılar..

Mehmet Nuri Yılmaz’ın duası ile kurdelesi kesilen misafirhanemizin hizmete sunulmasında Genel Başkan Kazım Ergün, bilgi vererek Derneğin bugün geldiği başarılı durumu yaratanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ahmet Çaluda, KKTC’nin ancak Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe var olabileceğini belirterek, Kıbrıs’ı kurtaran anavatana şükranlarını iletti.

Salih Kılıç ve Resul Akay, Derneğin büyümesine olan katkıları nedeniyle, başta Kazım Ergün olmak üzere, yöneticilere ve teşkilata teşekkür ederek, emeklilerdeki heyecanı taktir ettiklerini belirttiler. Eski yöneticilerden Fahri Şahin, bir rüyada yaşadığını ve bugünkü eserleri yaratanlar ile gurur duyduğunu söyledi.

Başkanlar Kurulu Toplantısında; gündemdeki konular değerlendirildi ve ve aşağıda yer alan kararların  alındığı bildirildi :


• Başta Genel Başkan Kazım Ergün olmak üzere, genel merkez yöneticilerine teşekkür edilmiş, bundan sonraki hedefin emekli üyelerimiz için kaplıca tesisi olması istenmiştir.

• Bundan sonraki Başkanlar Kurulu Toplantısının, KKTC eski milletvekili ve Kıbrıs TÜRK-İŞ temsilcisi Ahmet Çaluda’nın daveti üzerine KKTC’de yapılması kararlaştırılmıştır.

• Bankalarımızın sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın açıklamasına rağmen, halen ek şartlar ileri sürmeleri; kredisi, haczi olan emeklilere zorluklar çıkarmaları, promosyon vermemeleri şiddetle kınanarak, bu yanlıştan dönülmesi talep edilmiştir.

• 2000 öncesi yapılan intibakın aynı şekilde 2000 sonrası emeklilere de uygulanmalıdır. Hükümetimiz; intibak konusunu gündeme almalı ve emekliler arasında eşitlik sağlanmalıdır.

• 2016 yılında emeklilere verilen seyyanen 100 Lira zammın, 2017 yılında verilmemesi yeni emekli olacakları mağdur etmiştir. Bu seyyanen zam, 2017 yılında emekli olacaklara da yansıtılmalıdır.

• Türkiye Emekliler Derneği’nin altın projesi olan TOKİ vasıtasıyla emeklilerimizin konut sahibi süreci hızlandırılmalıdır. Bu konu, aynı zamanda hükümetimizin bir taahhüdü olduğu gerçeği dikkate alınmalı ve bürokratik engeller kaldırılmalıdır.

• 5510 sayılı Kanunda ve Sağlık Uygulama Tebliği’nde yer alan katkı payları, emeklilerimizi mağdur eder bir ödemeye dönüşmüştür. Çalıştıkları dönemlerde yüzde 11 genel sağlık sigortası primi ödemiş olan emeklilerimiz, katkı paylarından muaf tutulmalıdır. "

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN