Polis Koleji Mezunlar Derneği Başkanı ve Türkiye POLEMDER üyesi emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Özgen, sosyal medya hesabından Genel Merkezi İstanbul Maltepe'de bulunan ve Türkiye genelinde 40 şubesi faaliyette olan Kamu yararına çalışan (K.Y.Ç) Türkiye POLEMDER'e (Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği) Üyelik Konusunda Yapılabilecekleri paylaştı..







Başkan Mustafa Özgen'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

" Türkiye POLEMDER'e (Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği) Üyelik Konusunda Yapılabilecekler :

Başvurunun yazılı olması gerekiyor.

Elektronik ortamda başvuru da yazılı başvuru hükmündedir.

Bu durumda izlenecek yol:

1-Üyelik başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup imzalayarak,
 
2- (2) iki adet vesikalık fotoğraf ve

3- ikametgahınızı ispatlayan elektrik, su, havagazı, vergi ödeme makbuzu(belediyeye emlak v. Ödeme makbuzu, Motorlu Taşıt Vergisi Ödeme Makbuzu vs) nin kopyasını ya da e-devlet üyeliği üzerinden nüfüs işleri genel müdürlüğü'nün barkodlu ikametgah belgesini ekleyerek,

4- İadeli taahhütlü mektupla dernek adresine postalamak veya alındı kaydı karşılığı dernek adresindeki yetkiliye teslim etmek,

5-veya,dernek adresine fakslamak,

6-veyahut, taranmış kopyalarını derneğin elektronik adresine göndermekten ibarettir.

Bu işlem yapıldıktan sonra 30 gün içinde üyeliğin reddi ya da kabulüne dair yazı beklenecektir.

Derneğine şubesi açıldıktan sonra üyelik müracaatının şubeye yapılması tüzük hükmü olduğundan başvurular şubeye yapılacaktır.

Şubelerin adres, elektronik posta ve faks numaraları dernek internet sitesinde yayımlanmaktadır..

Elektronik ortamda işlem yapmak isteyen ancak imkanı ya da işlemi nasıl yapabileceğini bilmeyenler çocukları, torunları, komşuları, yakınları, internet kafeler gibi yerlerden yardım alabilirler.

Tüzüğün ilgili maddesi aşağıdadır.

Madde 5: DERNEK ÜYELİĞİ:

ÜYELİK ŞARTLARI:

A. Fiil ehliyete sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın öngördüğü koşulları taşıyan Emniyet Teşkilatından emekli olan her gerçek kişi, ayrıca tüzel kişi bu derneğe üye olma hakkına sahiptir.

Ancak, yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olması gerekir. Fahri üyelik için bu koşul aranmaz.

B. Dernek Başkanlığına yazılı olarak yapılacak üye başvurusunu; Yönetim Kurulu (30) gün içinde üyeliğe kabul veya reddi şeklinde Karara bağlamaya Yetkilidir. Bu sonuç başvuru sahibine bir yazı ile bildirilir. Başvurusu Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilen üye, Dernek Üye Kayıt defterine kayıt edilir.

C. Üyeler, dernek düzenine uymak ve derneğe sadakat göstermekle ve her üye, derneğin amacına uygun davranmak, özellikle amacın gerçekleşmesini güçleştirici veya engelleyici davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür.

D. Hiç kimse, derneğe üye olmaya ve dernek de üye kabul etmeye zorlanamaz.

E. Üyelik için kanunda veya tüzükte aranılan nitelikleri sonradan kaybedenlerin dernek üyeliği kendiliğinden sona erer.

F. Dernekten çıkan veya çıkarılan üye, dernek malvarlığında hak iddia edemez.

G. Derneğin Şubesi açıldıktan sonra üyelik müracaatları şubeye yapılır. Üyeliğe kabul ve üyelik kayıtlarının silinmesi işlemi Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılır ve en geç (30) gün içinde Genel Merkeze bir yazı ile bildirilir. "