Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği eski Basın Sözcüsü Halis Kahraman'dan dernek üyeleri ile kamuoyuna AÇIKLAMA..




Polis emeklisi ve Polis Derneği asil üyesi Halis kahraman'ın sosyal medya hesabından “ Genel Merkez Basın Sözcüsü “ görevinden istifası ile ilgili olarak, yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı :

" K.Y.Ç Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin Kıymetli üyeleri ile Kamuoyuna AÇIKLAMA..

Sosyal Medyada yer alan " Emekli Polis Memurları Hak Arama ve Haber Portalı Platformu " isimli sayfada, sosyal medya kullanıcısı polis emeklisi Ali Kemal Çankaya tarafından (Bugün) 06 Ekim 2017 tarihinde yapılan paylaşımda ;

“ HALİS KAHRAMAN.

KYÇ POLEM ESKİ BASIN DANIŞMANI SAYIN HALİS KAHRAMAN NEDEN İSTİFA ETTİNİZ..

NİYE GEREK DUYDUNUZ.... RAHATSIZ OLDUĞUNUZ KONULAR NEYDİ... NE ZAMAN KONUŞMAYA BAŞLAYACAKSINIZ....?

ONURLU BİR DAVRANIŞIN ARKASINI DOLDURMANIZ LAZIM YOKSA...

FARKLI DÜŞÜNCELERE NEDEN OLABİLİR...

AÇIKLAMA YAPIN MESLEKTAŞLARINIZ DA ÖĞRENSİN...."
ifadelerini okudum.

Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 40 şubesi faaliyette bulunan Genel Başkan görevini emekli Emniyet Müdürü Mustfa Acar'ın 17 yıldır kesintisiz yürüttüğü Kamu Yararına çalışan (KYÇ ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin 25 Eylül 2016 günü Balıkesir Erdek'te yapılan Genel Kurul Toplantısı ardından “ Genel Merkez Basın Sözcüsü “ görevine getirildim.

Bu görevimi de 04 Ağustos 2017 tarihine kadar ifa ettim.

Bu görevimden de 04 Ağustos 2017 günü itibariyle ; gördüğüm lüzum üzerine, kendi isteğim ve özgür irademle istifa ettiğimi Dernek Genel Merkezi'ne dilekçe sunarak bildirdim. Ayrıca da istifamı medya aracılığıyla dernek üyelerine ve kamuoyuna duyurdum.

“ Genel Merkez Basın Sözcüsü “
görevini yürütmekte iken, dernek üyesi çok sayıda meslektaşlarım beni telefonla arayarak ve mesaj ileterek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi talebinde bulundular.

Ben de beni telefonla arayan meslektaşlarıma, " Ben, sadece derneğin asil üyesi ve basın sözcüsü' yüm. Başkaca dernek de hiçbir yetki, görev ve sorumluluğum yoktur. Genel Merkez tarafından bana iletilen yazılı metinleri haberleştirerek dernek üyelerine ve kamuoyuna duyurmaya çalışıyorum.Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde halen öğrenim görmekte olan oğlumun yanında 1 Ekim 2016 tarihinden beri eşim ile birlikte Kütahya'da ikamet ediyorum. Bu nedenle, derneğin basın metini bildirimleri dışındaki faaliyetlerinden pek haberdar değilim. Dernek faaliyetleri hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız, Genel Merkezi telefonla arayarak, dernek yöneticilerinden bilgi talebinde bulunabilirsiniz.." şeklinde cevap verdim.

Dernek Genel Merkez yöneticilerinin dernek faaliyetlerini üyelerine yeterince duyurmamasından şikayetçi olan dernek üyesi çok sayıda meslektaşlarım yukarıda arz etmeye çalıştığım açıklamalarıma ve Kütahya'da halen ikamet etmekte olduğumu bildirmeme rağmen, yine ısrarla beni sık sık telefonla arayarak, dernek yönetiminde olmadığımı ifade etmeme karşın, dernek ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bana iletmelerinden son derece rahatsızlık duydum.

Bu rahatsızlık benim aile ve sosyal yaşantımı olumsuz yönde etkiledi. Aile fertlerimden gelen " Bu görevinden istifa et , rahat et " telkinlerini de dikkate alarak, fahri olarak yürüttüğüm " Genel Merkez Basın Sözcüsü “ görevimden istifa etme gereği duydum.

Durum tamamen bundan ibaret olup, istifam ile ilgili olarak başkaca bir nedenim de yoktur.

Dernek İstanbul Küçükçekmece Halkalı şubesi asil üyeliğim devam etmekte olup, oğlumun Kütahya'daki üniversiteden mezun olduktan sonraki sürekli ikamet adresim İstanbul olacaktır.

Kıymetli dernek üyeleriyle kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla, istifam ile ilgili olarak bu açıklamayı yapma gereği duydum..

Bu açıklamayı bilgilerinize sunarım. 06.10.2017

Halis KAHRAMAN
Polis emeklisi ve
Dernek asil üyesi "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN