Kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hasan Kısa, dün akşam ( 19 EKİM 2016 Çarşamba ) Akdeniz TV'de canlı olarak yayınlanan " Özgür Düşünce " isimli tartışma  proğramına katıldı.

Proğramda polis sendikası Emniyet -Sen adına katılan emekli Emniyet Müdürü olan Dernek Şube Başkanı Hasan Kısa, Akdeniz TV'de canlı yayında, çalışan ve emekli polislerin en başlıca sorunlarından birinin ek gösterge sorunu olduğunu belirterek, Jandarma astsubaylara 1995 yılından beri ödenen 3600 ek göstergenin polislere de  verilmesini istedi. 

Akdeniz TV'de her çarşamba günü akşamı Özgür Zorlu'nun moderatörlüğünde saat 20.45'de canlı olarak yayınlanan "Özgür Düşünde " isimli tartışma proğramının dün akşamki konukları ;

Kamu-Sen Konfederasyonu İl Temsilcisi Bünyamin Seçme,

DİSK Konfederasyonu Bölge Temsilcisi Cemal Aybar,

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Fatin Iltar ve

polis sendikası Emniyet-Sen'i temsilen Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hasan Kısa oldu.

Özgür Zorlu'nun moderatörlüğündeki dün akşamki proğram'da ; Musul operasyonu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ikili eğitimden tam gün eğitime ne zaman geçilecek ve Emniyet teşkilatında çalışan ve emekli polislerin belli başlı sorunları ve talepleri nelerdir konuları tek tek ele alınarak, enine boyuna tartışıldı.

Proğrama polis sendikası Emniyet -Sen adına katılan emekli Emniyet Müdürü olan Dernek Şube Başkanı Hasan Kısa, çalışan ve emekli polislerin en başlıca sorunlarından birinin ek gösterge sorunu olduğunu belirterek, polislerin özlük ve sosyal hak beklentilerini şöyle dile getirdi :

" Ben, Emniyet teşkilatının çeşitli birimlerinde fiilen 41 yıl 5 ay çalışdıktan sonra Emniyet Müdürü rütbesiyle emekli oldum. Emniyet teşkilatında çalışan ve emekli polislerin en başlıca sorunlarından birisi ek gösterge sorunu.

Polisler ile Jandarma astsubay aynı görevi yapıyor ama astsubaylar 1995 yılından beri 3600 ek gösterge üzerinden her ay maaş alırken, yüksek öğrenimli Polis memurundan il Emniyet Müdür yardımcısı dahil 3000 ek gösterge üzerinden maaş alıyor.

Anakara,İstanbul,İzmir Emniyet Müdürü hariç diğer il Emniyet Müdürleri sadece 3600 ek gösterge üzerinden maaş alabiliyor. 

" Eşit işe, eşit ücret " prensibiden hareketle, İçişleri Bakanlığı bünyesinde, jandarma personeli ile omuz omuza aynı işi yapan polislere de 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmelidir.. 

Bu hukuksuzluk ve adaletsizlik mutlaka yasal düzenleme yapılarak giderilmelidir..

Çalışan polisler emekli olmaktan korkuyorlar.Çünkü emekli olduklarında, çalışırken ödenen Emniyet hizmetleri tazminatı hemen kesiliyor.Emekli olunca, maaşı yüzde 50 oranında düşüyor.Geçim sıkıntısı çeken meslektaşlarımız emekli olunca da çalışmak zorunda kalıyorlar

Çalışan polisler,12 saat görev,12 saat istirihat esasına göre, ağır şartlar altında çalışıyorlar.Psikolojileri ağır çalışma şartlarından dolayı bozuk..Sosyal hayattan uzak yaşıyorlar..Gece-gündüz,bayram seyran bilmeden yoğun tempoda çalıştıklarından dolayı, meslek grupları arasında en çok intihar vakası polisler de görülüyor.

Polislerin hak ve hukukunu arayacak, polis sendikası Emniyet-Sen var ama hükümet polislerin sendikalı olmasına pek sıcak bakmıyor..Sendika yöneticilerini uzun bir süre açığa aldı..Bağımsız yargı kararı ile sendika yöneticileri görevlerine iade edildi.Bu durumda çalışan polisler, Anayasa'da polisin sendika kurma ve üye olma hakkı olmasına rağmen, sendikaya üye olmaktan "sürgün edilirim " korkusuyla çekiniyorlar."   


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-Halis KAHRAMAN-