Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği yöneticileri ve üyeleri, dün akşam Tek Rumeli TV'de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında dün akşam (8 Mayıs) Tek Rumeli TV'de  canlı olarak yayınlanan " Faruk Yılmaz ile Türkülerde Rumeli " isimli müzik eğlence programına katıldılar..



Türkücü Faruk Yılmaz, programın açılışında yaptığı anons da, Bu yıl 04-10 Mayıs tarihlerisi arasında Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle, stüdyoda Fahri Trafik Müfettişleri Derneği yöneticileri ve üyelerinin seyirci olarak misafir olduğunu belirterek,
" Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlu olsun.." dedi.



Programına konuk sanatçı olarak, Rumeli türkülerinin sevilen TRT sanatçıları Arif Şentürk, Soner Özbilen ve Rüstem Avcı'yı davet eden Faruk Yılmaz, konuk sanatçılar ile birlikte TV seyircilerinden canlı telefon bağlantısı ile gelen şarkı ve türkü isteklerini de tek tek seslendirdiler.

Sanatçı Faruk yılmaz, stüdyoda seyirci olarak bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'ni temsilen bulunan Basın Sözcüsü Halis Kahraman ile Genel Sekreter Gazeteci Ahmet Kaplan'ı sahneye davet etti.



Foto'da (Sol başta) Halis Kahraman, Faruk Yılmaz ve Ahmet Kaplan görülüyor..

Sahnede konuşan Halis Kahraman, fahri trafik müfettişlerinin gönüllülük esasına göre hiçbir ücret almadan görev üstlendiğini, trafik polisinin olmadığı yerlerde trafik güvenliğinin sağlanması için  trafik polisine yardımcı olmak amacıyla denetim yaptıklarını, trafikte şahit oldukları kural ihlali yapan sürücülerinin plakalarını tespit ederek, plakalarına ceza yazdıklarını söyledi.

Ahmet Kaplan da yaptığı konuşmada ise, trafikte  terörden fazla insanımızın can verdiğini belirterek, trafikte her gün 20 insanımızın, yılda ise trafikte olay yerinde ve hastane de vefat edenler ile birlikte toplam yaklaşık 7 bin insanımızın can verdiğini, bu yüzden trafik kurallarına tüm vatandaşların mutlaka uyması gerektiğinin altını çizdi.



Gazeteci-Yazar Halis Kahraman, ayrıca Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle, Haber Müdürü görevini yürütmekte olduğu Türkiye Trafik Dergisi'ni de Sanatçı Faruk Yılmaz'a hediye olarak verdi.



Fahri Trafik Müfettişleri yaklaşık 2 saat süren program boyunca sanatçıların seslendirdikleri türküler ile hem gönüllerince eğlendi hem de Karayolu Trafik Güvenliği Haftasını kutladılar.



TV Programına katılan fahri trafik müfettişleri, program sona erdikten sonra sanatçılar Faruk Yılmaz,TRT sanatçıları Arif Şentürk, Soner Özbilen ve Rüstem Avcı'yı tek tek tebrik etti, günün anısına sanatçılar ile birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER -HALİS KAHRAMAN