CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ATO Congresium’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz Ankaramızı betona değil, yeşile boğacağız..! " dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium’da düzenlenen tanıtım toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mansur Yavaş’ı ve Ankara projelerini kamuoyuna tanıttı.

CHP’li milletvekillerinin de yerlerini aldığı toplantıda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP’nin Genel Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce de bulundu.




MANSUR YAVAŞ KÜRSÜDE


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Mansur Yavaş kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş şunları söyledi:

" Bizler kavgaya çatışmaya husumete gelmiyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmeye, huzurlu ve sağlıklı kent haline dönüştürmeye geliyoruz. Nefret dilini kendimizden uzak tutacağız. Bizler 31 mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi zafer kazanmış saymayacağız. Bu savaş değil ki. Kim olura olsun karşımızdakini bütün kimliklerden bağımsızı sadece insan olarak görüceğiz.

Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Hizmeti ihtiyaç ve aciliyet sırasına göre dağıtacağız. Kendisi yüksek olan ruhu olmayan binalar oldu. Maalesef şehrimiz insanlara değil araçlara göre planlandı.Yardımları yaparken kameralarla gitmeyeceğiz.

ANKARA'YI BETONA DEĞİL,YEŞİLE BOĞACAĞIZ..

Hiç bir ihtiyaç sahibini rencide etmeyeceğiz. Yatay mimariyi özendirip sağlıklı şehirler planlıyoruz. Ankara’yı betona değil, yeşile boğacağız.İşsizliğin azalması için gerekli hamleleri yaparken diğer yandan turizmde çeşitliliği arttırmayı planlıyoruz.

Kadınlara emeklilere gençlere çocuklara yaşlılara engellilere huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri Ankara vaat ediyoruz.

Tarımı destekleyeceğiz, üretici ve alıcıyı buluşturacağız. Belediye başkanlığı belediye başkanlığı yapacak, kulübü de sizler yöneteceksiniz. Lisansı amatör sporcu olarak sporun tüm çeşitlerin destekleyeceği bir yapıyı oluşturacağız

İnsanların stres içinde yaşaması, hastalıkların artması, afetler, klimatik dengelerin bozulmasını tesadüf mü sanıyorsunuz? İnsani yok sayan bir anlayışın sonucu böyle felaketler elbette olacaktı. Şehirlerin havası, suyu, yeşili, tarihi dokusu seçilen başkanın keyfince kullanacağı şekilde mülkiyetine geçmez. Bunlar gelecek nesillerin emanetidir.

ORTAK AKILLA KENTİ YÖNETMEYE TALİBİZ..

Bizler bilimle, ortak akılla kenti yönetmeye talibiz. İnsanımıza temiz hava, içilebilir su, konforlu bir ulaşım vadediyoruz. En az 32 kilometrelik bisiklet yolunu şehrimize kazandıracağız. Kamusal açık alanlarda ücretsiz internet… Sosyal yardımlara devam edeceğiz.

Yardım yaptığımız ailelerin çocuklarının okuyup meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Yatay mimariye önem vermeyi amaçlıyoruz. Biz Ankaramızı betona değil, yeşile boğacağız.

Engelli vatandaşlarımızın rahatça seyahat edebileceği toplu ulaşım ve sokak planlaması tasarlayacağız. Sokak hayvanlarının rahatça yaşayacağı barınaklar hazırlayacağız. Köye dönüş projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Tarımı destekleyeceğiz. Yurtdışından ağaç ve fidan getirme uygulamasına son vereceğiz.

İLK YAPACAĞIMIZ MAKAM ARAÇLARININ SAYISINI AZALTACAĞIZ

Belediye başkanı olduğum zaman Ankaragücü ve Gençlerbirliği’ni destekleyeceğiz. Diğer spor dallarının desteklenmesi için çalışacağız. İlk yapacağımız makam araçlarının sayısını azaltacağız, o çakar ışıklarını da sökeceğiz. Hiçbir özel işimize belediye araçlarıyla gitmeyeceğiz.

Ankara’da “tasarı” kelimesi anlamına uymayan, ne için yapıldığı bilinmeyen, milyarlar harcanmış onlarca proje var. Dinozor, uçan efeler, uçan otel… Yapılan iyi şeyleri yıkmaya gelmiyoruz. Hatalı projeleri halkımıza kazandırıp, zararı azaltmayı hedefliyoruz. Bu müsrifliğe dur deme zamanı geldi.

TÜM HARCAMALARIMIZIN HESABINI VERECEĞİZ 

Tüm harcamalarımızın hesabını vereceğiz. Vergilerle yapılan hizmetleri reklam panolarından duyurmayı israf olarak görüyoruz. En zenginler ve en fakirler bir arada yaşıyor. Bu şehir birbirini tanımayan bir kent haline geldi. Burası Atatürk’ün mirası.

KENTİN 50 YILINI PLANLAYACAĞIZ 

Büyükşehir belediyesini yasaların öngördüğü şekilde, devletin tüm unsurlarıyla uyumlu bir hizmet aracı olarak kullanacağız. Ankara’ya ve hemşehrilerimize uygun olarak bir hizmet vereceğiz. Kentin 50 yıllını, Ankara’nın ölçülerini dikkate alarak planlayacağız. Ankara’da insanların gezebileceği, sokakta yürüyebileceği 3 sokak sayamaz hale geldik. Artık yeter bu şehir bir 5 yıl daha bu zihniyeti taşıyamaz.

BELEDİYECİKLİKTE İZAN, NİZAM DÖNEMİ BAŞLIYOR

Belediyecilikte izan, nizam dönemi başlıyor. Ankara’ya asıl vaadimiz de budur. Ankara’yı tarafsız bir şekilde yöneteceğiz. Önce en yoksulu, en muhtacı gözeteceğiz. Belediyeyi şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir şekilde yönetmeye talip oluyoruz. Benim adaylığım konusunda irade gösteren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’e de ayrıca çok çok sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 


ULUSALSES.COM