İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart yerel seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 79 bin 820 Suriyeliden, 53 bin 99'unun oy kullanabileceğini söyledi. Bakan Soylu, seçimlerde yurt genelinde 547 bin kolluk kuvveti görevlisinin vazife başında olacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de düzenlenen 'Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı'na katıldı. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli valileri ile jandarma ve emniyet müdürleri de yer aldı.



Toplantıda konuşan Bakan Süleyman Soylu, bu yıl 7 bölgede 'Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı' düzenleyeceklerini söyledi.

Üçüncüsünü Mardin'de düzenledikleri toplantılarda, seçimin her alandaki güvenliğini ve esas itibarıyla sağlıklı bir seçim ortamı oluşturmak için alınacak tedbirleri gözden geçireceklerini anlatan Bakan Soylu, "Bunlar içerisinde miting ve propaganda güvenliği, oy kullanılacak mekanların güvenliği ve sonuçların açıklanmasından sonra oluşacak herhangi bir şeye meydan vermeyecek güvenlik önlemleri de var. Ayrıca, kampanya ve oy verme günü çeşitli mecralarda yayınlanmak istenilen ve toplumda infiale sebep olabilecek maksatlı yayınlara karşı da önlemleri bu toplantıda tartışacağız" dedi.


'547 BİN KOLLUK KUVVETİ GÖREV BAŞINDA OLACAK'

Bakan Soylu, seçim güvenliği konusunda alınacak tedbirleri de anlatarak, 31 Mart'ta 547 bin kolluk kuvveti görevlisinin vazife başında olacağını ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Seçim güvenliğini; kampanya dönemi güvenliği, oy verme güvenliği ve oyların sayımı güvenliği olarak 3 başlıkta ele aldık. Seçim dönemi, İçişleri Bakanlığı olarak tam bir teyakkuz dönemidir. 31 Mart seçimlerinde 547 bin kolluk personelimiz görev başında olacaktır.

Yaptığımız risk analizinde, terör örgütünün baskı ve tehdit yoluyla, vatandaşlarımızın oy kullanma hakkına tesir edebileceği değerlendirilen 11 il ve 12 ilçemizde ve yine bu il ve ilçelerdeki üs bölgelerinde 6 bin 680 ilaveten kolluk personeli seçim günü görevlendirildiler.

Doğu ve Güneydoğu'ya seçimin huzuru için takviye olarak görevlendirdiğimiz jandarma ve polislerin oy kullanmama hakkı bizim elimizde değildir. Anayasal bir hakkıdır ve o hakkı kullanacaktır.

PKK'nın siyasi şubesi tarafından yapılan söylemlere yönelik olarak, biz polis memurumuzun veya jandarma kuvvetimizin oy kullanmasını engelleyecek miyiz? Üs bölgesinde 3 bin metrede, karda, ay- yıldızlı bayrağı ve milletin namusunu koruyacak, sonra gelip şehirde oy kullanma hakkını kullanmayacak..! Helaliniz var sizin ya. Afrin'de, Cerablus'ta şu anda danışma kuvveti olarak görev yapan polislerimiz, askerlerimiz, oranın güvenliğini sağlayacaklar, sonra Hatay'da oy kullanmayacaklar. Yok ya. Çok özür diliyorum.

Kamuoyuna da şikayet ediyorum. Bu adamlar, canını dişine takacaklar, memleketin namusunu koruyacaklar, 300- 500 kişinin oy kullanma hakkını, Türkiye'de tartışma meselesi haline getirecekler. Çok ayıptır. Ona oy kullandırmamak, seçimin sıhhatine gölge düşürür. Kısıtlı değil, bizim vatandaşımız ve orada ülke adına görev yapacaklar. Bu görevlilerimiz sandık başında oylarını kullanacaklardır." 


ULUSALSES.COM