CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, gazetenin patronu Zeki Yeşildağ'a mektup yazarak daireyi alması için beklediğini yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kızının rezidansı ile ilgili iddiaların sorulması üzerine “Bir sefer gittim evine, bu kadar sıradan bir ev nasıl olur da milyon dolarlık... Versinler 1 milyon dolar, hemen verelim. Hatta 500 bin dolar veya 100 bin dolar versinler, hemen verelim..” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun “100 bin dolar versinler, hemen verelim” sözlerine hükümete yakın Güneş gazetesinden yanıt geldi.

Güneş gazetesi, “100 bin dolar hazır, tut sözünü” başlıklı manşetinde “Güneş olarak bir o rezidansa talibiz, sözümüz söz” dedi.

Güneş gazetesinin manşeti üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, gazetenin patronu Zeki Yeşildağ'a mektup yazarak daireyi alması için beklediğini yazdı.

İşte Zeynep Kılıçdaroğlu’nun o mektubu:

“Sayın Zeki Yeşildağ. Sahibi olduğunuz T Medya Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne ait Güneş gazetesinin 20 Aralık 2017 günlü nüshasınna, manşetten “100 bin dolar hazır, tut sözünü… Kılıçdaroğlu, kızının Adalar manzaralı rezidansı değersiz göstermek için ‘100 bin dolara satarım’ diyerek meydan okudu. Güneş olarak biz o rezidansa talibiz. Sözümüz söz.” haberi yayınlanmıştır.

Soyadımdan da tahmin edebileceğiniz üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı olarak size bu yazıyı yazmaktayım.

Haberlerinize konu olan daire bana ait olmakla beraber ısrarla gerçekleri yansıtmayan iddialarla haber yapmaya devam etmekte ve bu daire üzerinden babamı yıpratmaya çalışmaktasınız. Son olarak yukarıda yer alan manşetle sanırım köşeye sıkıştırabileceğinizi düşünme hatasına kapıldınız.

Yapmış olduğunuz haberle evi 100 bin dolar karşılığı almaya hazır olduğunu beyan etmiş bulunduğunuzdan teklifinize öncellikle teşekkür eder, sahibi olduğum gayrimenkulün satışı durumunda doğacak gelir vergisi, harç ve masraflar tarafınıza ait olmak üzere 100 bin ABD Doları karşılığı Türk Lirasına daireyi size satmaya hazır olduğumu bildiririm.

Daireyi satın almayı gerçekten kabul etmeniz durumunda adalar manzaralı olmayan evimde güle güle oturmanızı temenni ederim. Malum gazetenizde yayınlanan ve gerçeği yansıtmayan haberlere inanarak hareket edip sonradan hayal kırıklığına uğramayın diye sizi şimdiden bilgilendirmek istedim.., 23.12.2017 İyi çalışmalar… Zeynep Kılıçdaroğlu ”


"100 bin dolar versinler hemen verelim.."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında yaptığı konuşmada "Bir rezidansta kızımın 73 metrekarelik bir dairesi var. Değeri kaç lira gitsinler baksınlar. Gider başka yerden alır. 1 kuruşluk bir torpil varsa ben siyaseti bırakırım.

Mal varlığımı araştırın diyorum araştırmıyorlar. Niye araştırmıyorlar? Siyasi manevra da Binali Bey yapsın. Niye siyasi manevra yapmıyorlar? Gelin kardeşim eniştemin benim mal varlığımı araştırın desin. Neden korkuyorlar onlar korkuyorlar. Kızımın dairesi orada kızıma dedim şu basın mensuplarını çağır bir görsünler. Bekar bir kız girişi çıkışı kontrollü olduğu için oradan alındı. Belediye otobüsünün gitmediği bir yer. Benim boğazımdan aşağı haram lokma inmez. Onun çocukları mal varlığını açıklamıyor. Battal Bey'in eşi ön seçimle geldi. Kontenjandan gelmedi ki. Kızım tazminat davası açtı kazandı zaten kendisi avukat.

Kızıma kesinlikle hiçbir CHP'li belediyenin davasını almayacaksın dedim. Bir ticari ilişki kesinlikle olmayacak. Sıradan vatandaş gelirse onun davasına bakacaksın o kadar.

Bunların hepsine dikkat ediyoruz. Benim kızım avukat mütevazi daire alıyor NTV'ye de söyleyelim gitsin çekim yapsın orada. Bir sefer gittim evine bu kadar sıradan bir ev nasıl olur da milyon dolarlık versinler 1 milyon dolar hemen verelim. Hatta 500 bin dolar veya 100 bin dolar versinler hemen verelim.''
demişti.