KİLİS kent merkezindeki 2 mahalleye, bu sabah Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 2 katyuşa roketatar mermisinin düşmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralandı. Son günlerde peş peşe meydana gelen patlamalar nedeniyle toplanan halk da Kilis Valiliği önünde eylem yaptı. Topçu birlikleri ise sınır hattındaki Fırtına obüsleriyle roketlerin geldiği IŞİD bölgesini, angajman kuralları gereği ateş altına aldı.
Dün akşam saatlerinde roket mermileriyle 12 kişinin yaralandığı Kilis kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye, bu sabah saat 09.40'da yine Suriye tarafından atılan roket mermisi isabet etti. Patlamada bölgede bulunan 8 kişi yaralandı. Bu sırada yine Suriye tarafından atılan bir roket mermisi de Mercidabık Caddesi üzerindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yakınlarına düşerek patladı.
Patlamaların ardından olay yerlerine çok sayıda polis, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Bu sırada ilk patlamanın meydana geldiği Ekrem Çetin Mahallesi'nde Kilis Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler de güvenlik amacıyla tahliye edildi.
Güvenlik güçleri önlem aldıkları bölgedeki sivilleri uzaklaşmaları konusunda uyardı.
IŞİD BÖLGESİ ATEŞ ALTINA ALINDI
Güvenlik güçlerince yapılan araştırmada katyuşa roketatar mermilerinin daha önce olduğu gibi yine IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlendiği belirlendi. Bunun üzerine sınır hattında konuşlu topçu birlikleri roketlerin ateşlendiği Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Obüslerin top atışlarının sesi Kilis kent merkezinden de duyuldu.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Daha önce 4 kişinin öldüğü ve son 5 gün içerisinde 3 kez yaşanan patlamalar ile 20 kişinin yaralandığı Kilis'te tedirginliğe yol açan olaya ilişkin Kilis Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtilerek, "12.04.2016 tarihinde saat 09.40 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 2 roket Kilis şehir merkezindeki muhtelif yerlere düşmüştür. Olay sonucunda ilimizde yaşayan 8 vatandaşımız yaralı olarak kaldırıldıkları Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. 2 vatandaşımız ağır yaralı tedavisi devam etmekte olup diğer yaralı vatandaşlarımızın ise hayati tehlikesi bulunmamaktadır" denildi.
HALK VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM BAŞLATTI
Öte yandan Kilis'te yaşayan yüzlerce vatandaş ise peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine tepki amacıyla Kilis Valiliği önünde toplandı. Can güvenliklerinin olmadığını ve önlemlerin alınmasını isteyip, roketlerin sınırı aşmasına tepki gösteren vatandaşların eylemi üzerine valilik ve çevresine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Valilik önünde toplanan vatandaşların tepkisi ise sürüyor.

FOTOĞRAFLI