Bekir KARAKOCA/ADANA, () - TÜRK hava sahasına girdiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotunun öldürülmesiyle ilgili Rusya'nın hedefindeki Alparslan Çelik, bu kez Adana'da ortaya çıktı. Çelik, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular'ı ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.
Türkmendağı'nda savaşırken ölen MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük'ün İstanbul'daki cenaze töreninde ilk kez görüntülenen Alparslan Çelik, Adana'da ziyaretinde, bir süre önce merkez yönetimi tarafından görevinden alınan Ülkü Ocakları eski Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular ve bir grup arkadaşı tarafından karşılandı. Rus pilotun öldürülmesi nedeniyle Rus istihbaratının takip ettiği ileri sürülen Alparslan Çelik'in Adana ziyareti gizli tutuldu.
2 gün süren ziyaretin ardından kentten ayrılan Alparslan Çelik, Adana'ya Siirt ve Adana'da Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Yunus Uzunlular'ı ziyaret için geldiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Yunus Uzunlular'ın dostu dostumuz, düşmanı düşmanımızdır. Daha önce Güneydoğu'da kader birliği yaptığımız bu yiğit insanla sonuna kadar beraberiz. Türkmendağı'ndaki mücadelemizde ve her alanda bugüne kadar beraberdik bugünden sonra daha güçlü şekilde beraber olacağız."

FOTOĞRAFLI