ADANA, () - EĞİTİM-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) nedeniyle yürütülen soruşturmalar kapsamında 4 üyelerinin, aile ve fikir yapısı uyuşmadığı halde görevden uzaklaştırıldığını savundu.
Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmaların çok dikkatli yapılması gerektiğini belirten Ahmet Karagöz bunun bir 'cadı avına dönüşmemesi' gerektiğini belirtti. Karagöz, "Hiç bir şekilde FETÖ/PDY ile ilişkisi olmayacak olan yıllardır sendikamızın üyesi olan mücadele arkadaşlarımız da bir bir görevden uzaklaştırılmaya başlandı. Adana'da 4 arkadaşımız, gerekli görülen lüzum üzerine yani Devlet Memurları Kanunu'nun 137'nci ve 138'nci maddeleri dayandırılarak açığa alındı. Siyasal iktidar bu soruşturmaları çok iyi yapıp bu yapıya dahil olanların üzerine gitmelidir"dedi.
ÇAĞDAŞ TÜRK ÖĞRETMENİYİM
Gönül Ferhat Baykara İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Seçil Sönmez de "Benim tüm ailem çağdaştır. Hiç bir örgütle, cemaatle ilişkimiz olması mümkün değil. Ama buna rağmen bağlı bulunduğum sendikanın muhalif duruşu nedeniyle görevden uzaklaştırıldığımı düşünüyorum. Bu araştırılması durumunda görülecektir. Ben çağdaş bir Türk öğretmeniyim. En kısa zamanda görevime dönmek istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF