MERSİN, () - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, son aylarda yoğunlaşan terör olaylarını lanetleyerek, Türkiye'nin bir ateş çemberi içine çekilmek istendiğini söyledi. İçten içe alevlendirilen bir terör olayının bir iç savaşa çevrilmek istendiğini ifade eden Aşut, "Bunun için tezgahlanan kirli oyunlar var. Ancak, milletimizin aklı selimi ve binlerce yıllık kardeşliği buna izin vermemektedir. İş dünyası terörü ve şiddeti araç olarak kullanan hiçbir ideali ve düşünceyi kabul etmemiştir, etmeyecektir" dedi.
Bir açıklama yapan Şerafettin Aşut, "Kan dökerek, hele masum insanların kanını dökerek bir amaca ulaşmak isteyenlerle işimiz olamaz. Bu anlamda milletin huzurunu, memleketin birliğini canları pahasına savunan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın sonuna kadar arkasındayız; gerektiğinde yanlarında omuz omuzayız" dedi. Barış ve kardeşlik vurgusu yapan Aşut, şöyle devam etti:
"Türkiye’de evrensel insanlık değerlerinin ve insan haklarının her bir bireye ulaşmasına sonsuz evet diyoruz. Çözüm sürecine de bundan dolayı destek vermedik mi? Bir amaca ulaşmak için demokratik yollar açık olmasına rağmen, siyaset yolu açık olmasına rağmen kan dökmeye, terör yaratmaya, masum insanların canına kastetmeye hayır diyoruz ve lanetliyoruz. Siyasetin buna alet olmasına hayır diyoruz. Ekonominin gelişmesi sosyal huzurun artmasıdır. Vatanın birliği, milletin huzuru ve can güvenliği, milletimizin binlerce yıldır mozaikten mermere dönüşmüş olan parçalanmaz kardeşliği söz konusu olunca ekonomi bizim için ikici planda kalır, para kazanmak ikinci planda kalır. Ekmeksiz yaşarız vatansız yaşayamayız.

FOTOĞRAFLI