Emniyet teşkilatında görevli polisler, yasa çıkmasına rağmen, yüzde 25 zamlı Emniyet hizmetleri tazminatının ödenebilmesi için yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı alınmadığından dolayı mağdur oldular.

Emniyet teşkilatında görevli polislere Emniyet hizmetleri tazminatının yüzde 25 oranında yükseltilmesini öngören 6663 sayılı kanunun 15 Mart 2106'dan itibaren yürürlüğe girmesine rağmen Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda değişiklik yapılması, bunun için de yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı alınmadığından Mart ayı maaşlarında zamlı tazminata kavuşamadılar..

Çalışan Polisler, yüzde 25 zamlı Emniyet hizmetleri tazminatının Nisan ayı maaşlarında kendilerine ödenebilmesi için yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı alınmasını sabırsızlıkla bekliyorlar. 

Yasa gereği, Polis emeklilerine Emniyet hizmetleri tazminatı ÖDENMİYOR..

Maliye Bakanlığı Kamu Harcama Ve Muhasebe Bilişim Sistemi'nden yapılan duyuru'da şu ifadeler yer aldı :

"Emniyet hizmetleri tazminatının yükseltilmesine ilişkin düzenlemelerin yürürlüğe gireceği tarih, Kanunun yayımlandığı ay olan şubat ayını izleyen mart ayının onbeşi, yani 15 mart 2016 olacağı ; ayrıca, Emniyet Hizmetleri tazminatına ilişkin kanundaki oranlarda yapılan artışın uygulanabilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152 nci maddesi uyarınca 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda değişiklik yapılması, bunun için de yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı alınması gerekmektedir.

Emniyet Hizmetleri Tazminatındaki artışın uygulanabilmesine yönelik yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmamıştır.. Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandığında yeni bir KBS Duyurusu yapılacaktır."



ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN