Metin İLİKSOY- Eyyüp BURUN- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in de bulunduğu otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı. Yüksel ile 4 yaralı tedavi altına alındı.
Kaza, öğle saatlerinde Gaziantep-Nizip otoyolunun 32'nci kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir düğüne giden milletvekili Yüksel'in içinde bulunduğu Mustafa Kurt yönetimindeki 27 U 0400 plakalı otomobil, Kocatepe Mahallesi yakınlarında kontrolsüz şekilde tesislerden otoyola çıkan Mustafa Kemal Çolak'ın kullandığı 27 L 5170 plakalı kamyonete çarptı.
Otomobilin ön bölümünün hurdaya döndüğü kazada milletvekili Abdulkadir Yüksel, şoförü Mustafa Kurt ile yanında bulunan Orhan Kılıç ve İsmet Karaduman ile kamyonet sürücüsü Mustafa Kemal Çolak yaralandı. Yaralılar, kaza ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslarla Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılar daha sonra Gaziantep'e sevk edildi.
Bu arada kazayı haber alan ve yaralı milletvekili Yüksel'in Nizip Devlet Hastanesi’ne getirildiğini öğrenen Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ile çok sayıda partili acil servise gelerek doktorlardan bilgi aldı.
Genel sağlık durumu iyi olan ve kaburgalarında zedelenme tespit edilen milletvekili Abdulkadir Yüksel, daha sonra Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Mücahitler ek binasına getirilen Yüksel, burada Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Uzer ve Mehmet Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu partililer tarafından karşılandı. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, düğüne giderken kazada yaralanan Yüksel'in genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Uzer, kazada Yüksel'in otomobilinde bulunan 3 kişiden 2'sinin ise kol ve bacaklarında kırıklar olduğunu da kaydetti.

FOTOĞRAFLI