OSMANİYE'de trafik kazasında yaralanıp Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralının yakınları, hastaya bakılmadığını öne sürerek 2 hemşire ve 1 hastabakıcıyı dövdü.

Hemşirelerle hizmetliyi darp eden 5 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Osmaniye Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaza, Osmaniye'de meydana gelen trafik kazasında U.A. yaralandı. Ambulansla hastaneye götürülen U.A.'ya ilk müdahaleyi yapan acil servisteki doktorlar, hastanın röntgeninin çekilmesini istedi. bu sırada yaralının bir grup yakını, hastaya bakılmadığı iddiasıyla hemşire Tuğba Kaya, erkek hemşire Ali Özmetli ve hizmetli Bilal Ateş'e saldırarak tekme tokat dövdü. Özel güvenlik görevlileri ile polisin müdahalesi ile saldırıya uğrayan sağlık personeli güçlükle kurtarıldı.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

Güvenlik kamerası kayıtları incelendikten sonra 1'i kadın 5 kişiyi gözaltına alındı. Görüntülerde sağlık personelinin gözlem odasından koşarak çıkması ve grubun arkasından giderek saldırması görülüyor. Ayrıca saldırganlardan birinin kaçmaya çalışan sağlık personeline terlik atması da yer alıyor. Olayın ardından hemşireler ile hizmetliye ilk müdahale hastanede meslektaşları tarafından yapıldı. Dövülen hemşirelerden Tuğba Kaya, kendisine gerekli müdahale yapıldıktan sonra sedyedeki arkadaşı Ali Özmetli'ye yardım etti. Hemşireler ve hizmetli, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

"HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sağlık çalışanlarının bir daha saldırıya uğramaması temennisinde bulunan Ali Özmetli, olayı şöyle anlattı:
"İnşallah bende son olur. Hiç hoş olmayan olaylar yaşadık. Kendini bilmez birkaç hasta yakını tarafından şiddetli bir şekilde darp edildim. Hizmet vermeye çalışırken başımıza bunların gelmesi gerçekten çok acı, bizler bu olaylar karşısında üzülüyoruz."
Bilal Ateş ise, "Ben hastayı sedye ile içeri götürürken, 'Sen karışma' diyerek saldırdılar. Acile getirdik ve burada da yine bize saldırarak darp ettiler. Kalabalık bir guruptu" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Olayı duyup hastaneye giden Sağlık-Sen Osmaniye İl Başkanı Muhittin Çenet de, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadığını söyledi.

SERBEST BIRAKILDI

Hemşirelerle hizmetliyi darp eden 5 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Osmaniye Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.