“Kütahya’da Drift Terörü” yaşanmasının ardından konuşan Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, “ Vatandaşlarımız bu tür olayları anında ihbar etsin, biz hepsinin kökünü kazıyacağız” diye konuştu.


Kütahya’da şehrin en işlek caddelerinde araçlarıyla drift yapan sürücüler, insanların hayatını tehlikeye atıyor. Polis, yaptığı kontrollere rağmen bu sorunun önüne geçemiyor.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ne Kent merkezinde "Drift Terörü var " şikayetlerinin ardından denetimlerini sıklaştıran Kütahya Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, drift yapan ve egzoz patlatan çok sayıda araca yasal işlem yaptı.

Kütahya’da son zamanlarda ciddi bir şekilde artış gösteren drift olayları vatandaşı bezdirdi. Drift, virajlı olan yollarda araçların hızlı bir şekilde viraja girmesi ile araçların arka kısımların ön kısımlarından bağımsız bir şekilde hareket etmesi olarak tanımlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, “Vatandaşlarımız da bu konuda bize yardımcı olsun, bu tür durumlarda hemen 112 aracılığı ile ihbarda bulunsun. Biz konunun gereğini anında yaparız. Bu türlü araçların ve sürücülerinin kökünü kazıyacağız. Kimse merak etmesin. Görevimizi en iyi şekilde yapmak için 24 saat esasına göre çalışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan , Kütahya İl Emniyet Müdürlüğüne iletilen ihbar üzerine yakalanan 43 SU… plakalı araç hakkında gerekli trafik cezanın verildiği kaydedildi. Araç daha sonra trafik otoparkına çekildi.

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN