KONYA'da 72 yaşındaki çilingir M.T., kendisini telefonla arayıp, savcı olarak tanıtan ve banka hesabındaki parayı çekmesini isteyen dolandırıcıyı polise yakalattı. 
Merkez Selçuklu İlçesi Demiryolu Caddesi üzerinde işyeri bulunan M.T.’nin telefonunu arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtıp, kuyumcu soygununda kimlik fotokopisinin bulunduğunu, bunun için de evindeki altınları kontrol etmek isteklerini söyledi. M.T.’nin evde altın olmadığını söylemesi üzerine, telefondaki kişi banka hesabında para olup olmadığını sordu. Hesabında 25 bin lira olduğunu söyleyen M.T.’ye, soruşturma sonuçlanana kadar hesabını boşaltması gerektiğini söyledi. Bankadaki parayı çekerek siyah bir poşetin içerisine koymasını ve iş yerine göndereceği polise teslim etmesini istedi. 
Dolandırılacağını anlayan M.T. polisi arayarak yaşadıklarını anlattı. Parayı almak için de bir kişinin işyerine geleceğini söyledi. Konya Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri M.T.’nin iş yerine gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Gelecek olan şahsa vermesi için de siyah bir poşet hazırladı. Bir süre bekleyen M.T. dükkanına gelen ve iddiaya göre kendisini polis olarak tanıtan İbrahim D.’ye (23) poşeti verdi. Bu sırada iş yerinde güvenlik önlemi alan polis, İbrahim D.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen İbrahim D. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 
Yapılan araştırma sonrası İbrahim D.’nin kullandığı otomobilin 10 gün önce aynı yöntemle 79 yaşındaki Naci M.’nin 20 bin lirasının dolandırıldığı olaya karıştığı belirlendi. Bu dolandırıcılık olayı ile ilgili ise İsmail E. ve Halil T.’nin arandığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI