Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın polislere ZAM OYUNU ..

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, polislerin özel hizmet tazminatı artışını Mart ayında alacağını açıklamasına rağmen İstanbul Emniyet Bütçe Şube Müdürlüğü'nce bağlı birimlere gönderilen 08.3.2016 tarihli resmi duyuru yazısı ile, yeni bir Bakanlar Kurulu kararı alınmadığı için polislerin 2016 Mart maaşında emniyet tazminatının ödenemeyeceğini duyurdu.

Bu duyuru, maaşlarına artış bekleyen polisler arasında hayal kırıklığı yarattı !

Emniyet teşkilatında görevli polisler, yasa çıkmasına rağmen, yüzde 25 zamlı Emniyet hizmetleri tazminatının ödenebilmesi için yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı alınmadığından dolayı mağdur oldular.

Bir gazetecinin "Polislerin ek göstergesi 3 bine çıkarıldı. Polisler, bu emniyet hizmetleri tazminatı ve bu ek göstergeyle ilgili mağdurlar. Siz bu mağduriyeti giderip, ne zaman maaşlarına yansıtacaksınız?" şeklindeki soruya Maliye Bakanı Ağbal,Meclis Genel Kurulu'nda şu cevabı vermşti:

" Diğer taraftan, polislerin ek göstergesi, zam ve tazminatlarıyla ilgili olarak da 15 Martta polis kardeşlerimizin aylıklarına bu yansıyacaktır. Yaklaşık 151 lira ile 450 lira arasında polislerimiz Mart 15'ten itibaren artış alacaklardır. Son on dört yılda bütün kamu görevlilerinin ücretlerinde önemli artışlar yaptık. Bunu da onların refah paylarının artması için, refahlarının artması için yaptık."






İşte İstanbul Emniyet Bütçe Şube Müdürlüğü'nce emniyet birimlerine gönderilen " Ek gösterge ve Emniyet hizmetleri Tazminatı " konulu resmi yazı :


 

ULUSALSES-ÖZEL HABER-