İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik denetimine katılarak trafik zabıtasına yardımcı olan  fahri trafik müfettişlerin desteğiyle trafikteki ölümler  yüzde 35,2 azalma olduğunu belirterek, " Önümüzdeki günlerde duyuru yaparak, Türkiye genelinde Fahri Trafik Müfettişi sayısını  artırıcağız.. " dedi

Radyo Trafik Marmara’da Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın sunduğu " Bilirkişi " isimli programa telefon bağlantısıyla katılan Soylu, trafik kazaların büyük bir bölümünün artık yol kusurundan değil sürücü hatasından kaynaklandığını, kazaları azaltabilecek faktörlerin devreye alınmasıyla olası ölüm ve yaralanmaların da azaldığını anlattı.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ SAYISI ARTIRILACAK 

Türkiye genelinde 81 ilde Fahri Trafik Müfettişi sayısını artırma konusunda önümüzdeki günlerde duyuru yapacaklarını  ifade eden Soylu, Milli Eğitim Bakanlığının da trafik eğitimleri konusunda önemli adımlar attığını kaydetti.

ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARINDA AZALMA OLDU 

Bakan Soylu, " Yılbaşından bugüne ölümlü trafik kazalarında yüzde 28,5, yaralanmalı trafik kazalarında yüzde 12,5, trafik kazalarındaki ölümlerde yüzde 31, trafik kazalarında yüzde 12,5, ölümlü trafik kazalarında ise yüzde 31,5 azalma oldu. Bunu kurallara daha fazla uymakla ve emniyet kemerini takmayı yaygın hale getirmekle sağladık.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Türkiye genelinde 25 bini aşkın, İstanbul'da ise 2 bin 900 müfettişin görev üstlendiğini, müfettişler arasında ev hanımı, öğretmen, eczacı, hemşire, avukat, savcı, hakim, asker ve polis gibi her meslek grubundan insanlar bulunduğunu belirterek," İldeki trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısına göre, fahri trafik müfettiş sayısı belirleniyor. İstanbul'da trafiğe kayıtlı 4,5 milyon motorlu araç sayısı var. Buna göre, bu sayının 9000 olması gerekiyor. Oysa, bu sayı İstanbul'da 2 bin 900..Türkiye genelinde  ve İstanbul'da görevli müfettiş sayısı çok yetersiz .. Trafikte kural tanımaz sürücülere yönelik etkin bir trafik denetimi yapılabilmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan  İVEDİ  fahri trafik müfettişi görevlendirmesi yapmasını beklliyoruz.." ifadelerini kullandı.

ULUSALSES.COM- **ÖZEL HABER : MURAT AYDIN