Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığınca 81 İl Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm Polis Merkezi Amirlerine yönelik Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. Grup açılış töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla bugün gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2.Grup Açılış Töreni düzenlendi.

Açılış programına İçişleri Bakan Yardımcısı  Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Selami Hüner, İbrahim Kulular, Adem Çakıcı ve  Mehmet Fatih Serdengeçti, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Özel Harekat Başkanı  Selami Türker, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı  Suat Çelik, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve daire başkanları katıldı.

Asayiş Dairesi Başkanlığınca 81 İl Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm Polis Merkezi Amirlerine yönelik Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. Grup açılış töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla bugün gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu “Geçtiğimiz hafta bu kursun açılışı münasebetiyle ilk gruptaki arkadaşlarımızla buluşma fırsatımız olmuştu. Yine geçen yıl tüm karakol amirlerimizle bir araya gelme fırsatı bulmuştuk. Huzurunuzda hem Emniyet Genel Müdürümüze hem Asayiş Daire Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bir meselenin ciddiyetini yakalayabilmek için onu sürdürülebilir bir hale getirmek lazım. Yani geçen yıl yaptığımız eğitim aynı noktada kalsaydı belki de bunun tekamül edebilmesi çok mümkün olmayacaktı. Aynı ciddiyet, aynı ehemmiyet ve aynı anlayışla bunu bu yıl da hem kurs alamayanlara yönelik hem de yeni Polis Merkezi Amiri olan arkadaşlarımıza yönelik yapılması aslında meseleye nasıl baktığımızın belki de en net izahıdır. Bu açıdan tekrar teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Çünkü benim inancım odur ki her şeyi yazılı talimatlarla halledebilmek mümkün değildir. Yüz yüze iletişimi ne kadar arttırırsak, birbirimizi ne kadar anlar, ne kadar dinlersek hedeflerimize o seviyede yaklaşmamız mümkün olabilecektir.” değerlendirmesini yaptı.

Konuşmasının devamında Soylu “Elbette ki öyle bir zaman diliminden geçtik ki 15 Temmuz’dan sonra bir taraftan Türkiye’yi emniyet ve güvenlik açısından zafiyete uğratmamak, diğer taraftan arındırdığımız sayıya ulaşabilmek için gayret göstermek, diğer taraftan teşkilatın özellikle tecrübe yaşının çok düşmesini bir dezavantaj olarak vatandaşımıza yansıtmamak temel prensibimizdi.” dedi.

Soylu konuşmasının devamında “İstihbaratımızdan terörle mücadeleye kadar hakikaten 15 Temmuz’dan sonra Emniyet Teşkilatımız çok önemli bir mücadelenin altına imza atmıştır. Bugün de sonuçları bellidir, teröründen asayişine kadar uyuşturucusundan trafiğine kadar göçle mücadelede kolluk kuvvetlerinin üzerine düşen vazifeler Türkiye’nin her noktasında ülkemizin Emniyet Teşkilatımıza güven hissini en üst noktaya çıkarana kadar bunu hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan Polis Akademimiz, bir taraftan okullarımız, diğer taraftan Polis Merkezi Amirliklerimiz, Emniyet Müdürlüklerimiz diğer taraftan terörle mücadele birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz, uyuşturucu ile mücadele birimlerimiz, bilgi işlem teknoloji kapasitesini yükseltme birimlerimiz gece gündüz sabahtan akşama kadar çalışıyor.” sözlerini kaydetti.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ise konuşmasında asayişte, özellikle Çarşı ve Mahalle Bekçiliği’nin yeniden ihyası ile çok olumlu sonuçlar elde edildiğini belirterek “Trafik güvenliğinde keza aynı şekilde, olumlu trendler yakaladık. Terörle mücadelemiz, zaten dünyaya ders verecek şekilde devam etmektedir. Uyuşturucu ile mücadelenin de dünyada en başat aktörlerinden biriyiz. Artık adım atmamız gereken en önemli alan, vatandaşla doğrudan temas ettiğimiz alandır.” dedi.

Sorumluluk bölgelerindeki algıyı, vatandaş memnuniyetini en yüksek seviyeye çekmek, önümüzdeki dönem için en öncelikli hedefleri olduğunu dile getiren Genel Müdür Aktaş konuşmasının devamında “Her meslektaşımın, önümüzdeki dönemi bir nevi kampanya gibi algılamasını arzu ediyorum. Yeni dünyanın iletişim dilini kavramak zorundayız. Bunun da en kestirme yolu, empatidir. Emekli olduğumuzu ve hatta polis olmadığımızı, ancak bir merkez amirliğine şikayete gittiğimizi hayal ederek görev yapmalıyız. Bu hayal, bize doğru yolu muhakkak gösterecektir. Bu noktada hem Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri hem de Sayın Bakanımızın kıymetli yönlendirmeleri bizim için şanstır. Türk Polis Teşkilatı, köklü mazisine yakışır sıçramayı inşallah bu dönemde yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Ülke genelinde 1.275 Polis Merkezi Amirliğinde daha önce Polis Merkezi Amirliği Yetiştirici Kursunu almayan 620 personelin eğitimlerini tamamlayarak sahadaki görevlerine dönecekleri ifade edildi.

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN.