SAMSUN'da 40 yaşındaki Ayhan Saka'ya tabanca ve tüfekle ateş ederek öldürmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay 3 gün önce İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Ayhan Saka evinin önüne otomobilini park edip indi. Bu sırada olay yerine gelen ve içinde Muhammet Yerli (26), Cemal B. (18), Onur Umut Karabal (18), Doğukan Ç. (20) ve Uğur G.'nin (18) bulunduğu otomobilden Saka'ya tabanca ve tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu yaralanan olmadı. Ancak Ayhan Saka'nın otomobiline mermi isabet etti. Şüpheliler ise olayın ardından kaçtı.
Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis, Ayhan Saka ile aralarında eski husumet olduğu öne sürülen 5 şüpheliyi dün 1 ruhsatsız tabanca ve 1 av tüfeği ile yakalayıp gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden Muhammet Yerli ile Onur Umut Karabal tututlanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI