CİZRE (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin kurduğu hendek ve barikatların büyük bölümü kaldırıldı. Güvenlik güçleri evlerde aramalarda bulunurken; bugün bodrumunda yaralıların bulunduğu belirtilen Cudi Mahallesi'ndeki evin çevresinde silah ve patlama sesleri duyuldu.
Cizre İlçesi'nde 14 Aralık günü, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için konulan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Asker ve polisin bugüne kadar sürdürdüğü operasyonlarda çatışmaların yoğun olduğu Yafes, Sur ve Nur mahallelerindeki hendek, barikat ve teröristlerden tamamen temizlendi. Ancak Cudi Mahallesi'ndeki tuzaklanmış barikat ve hendeklerin bir kısmı hala duruyor. Cudi Mahallesi'ne hakim tepelere konuşlanan tanklar, sık sık mahallede tespit edilen hedeflere top atışına devam ediyor.
O BİNANI ÇEVRESİNDE SİLAH SESLERİ
Cudi Mahallesi'nde, bodrum katında yaralıların bulunduğu belirtilen evin çevresinden bugün de silah ve patlama sesleri yükseldi.
Cudi Mahallesi de tuzaklanmış hendek ve barikatların yüzde 90'ından fazlasının imha edilerek temizlendiği, ancak hala bitmediği ve bazı evlerde hala PKK'lıların olduğu belirtiliyor. Cudi Mahallesi'nde bulunan bir otelin teras kadındaki direğe ise Türk Bayrağı çekildi.
Jandarma komando ve özel harekat polisinden oluşan yaklaşık 5 bin güvenlik görevlisi, tuzaklı hendek ve barikatlardan temizlenen Yafes, Sur ve Nur ile birlikte, Dağkapı, Alibey, Dicle ve Şah mahallelerindeki evlerde arama yapıyor. Geçen hafta içerisinde de yapılan arama bitmeden ikinci bir arama daha yapılıyor.
Bu arada yaklaşık 2 aydan bu yana toplanmayan çöpler, ilçe merkezindeki sokak aralarında yığın oluşturmaya başladı. Bu arada çocukların çöpler arasında yiyecek bulmaya çalıştığı görüldü. Toplanamayan çöpler bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğinden korkuluyor.
Cizre'de açık bir fırın hizmet verirken, vatandaşların gıda ihtiyaçlarını gidermesi için de bir marketin saat 08.00 ile 12.00 saatleri arasında açık kalmasına izin veriliyor.

FOTOĞRAFLI