Gökhan YALKAK / TORBALI(İzmir), () - İZMİR'in Torbalı İlçesi'ndeki bir deri fabrikasında çalışan işçilerden 7', arıtma tesisinin bulunduğu bölümde çamur havuzunda biriken metan gazından zehirlenince hastaneye kaldırıldı. İki işçinin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. İşçileri hastaneye kaldırılan bir ambulans ise yolda maddi hasarlı kazaya karıştı.
Olay, bugün saat 09.30 sıralarında, Çaybaşı Mahallesi'nde bulunan bir deri fabrikasında meydana geldi. Fabrikanın arıtma tesisinde bulunan çamurların biriktirildiği 2.5 metre derinliğindeki havuzda arıza meydana geldi. Bunun üzerine işçilerden biri, arızayı gidermek için havuza girdi. İçinde bir miktar çamur bulunan havuzda metan gazının biriktiğinden habersiz işçi, baygınlık geçirdi. Bunun üzerine 4 işçi, baygınlık geçiren arkadaşını kurtarmak için havuza girince onlar da metan gazından zehirlendi. Kurtarma çalışmasına katılan 2 işçi de havuzun başında metan gazından etkilenince zehirlenen personel sayısı 7'ye ulaştı.
Bunun üzerine fabrikadaki işçiler, AKS 110 ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine fabrikaya gelen AKS 110 ekipleri, havuz içinde ve başında baygın halde bulunan işçileri kurtardı. Zehirlenen 7 işçi, AKS 110 aracı ve ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan işçilerden durumu ciddi olan 2'si ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Öta yandan işçileri hastaneye götüren bir ambulans yolda maddi hasarlı kazaya karıştı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI