Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, " Trafikte güzel sonuçlar alınmasında Fahri Trafik Müfettişlerinin katkısı çok..Bu yüzden  bu katkıyı daha fazla arttırmak için Fahri Trafik Müfettişi sayısını artıracağız ..! " dedi 

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla bugün  gerçekleştirildi.

Teftiş Kurulu Bölge Başkanları, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri ve İl Emniyet Müdürleri toplantıya video konferans yöntemiyle katılım sağladı.

Toplantıda trafikte güzel sonuçlar alındığına değinen Genel Müdür  Mehmet Aktaş, “Radar uygulamalarına ve çocuklarda trafik bilinci oluşturmaya yönelik eğitimlere devam edelim. Genel Kolluk görevlilerinin başarısının yanında, geçen hafta bir araya geldiğimiz Fahri Trafik Müfettişlerimizin katkısı çok.. Son dönemde bu katkıyı daha fazla arttırmak için müfettiş sayımızı artırıyoruz. Fahri Trafik Müfettişlerimizin aktif olmalarını sağlayıp birebir ilişki içinde olalım.

Kırmızı Düdük Kampanyası kapsamında çocuklara 1 milyon kırmızı düdük vermeyi planlıyoruz. İki Mobil Trafik Eğitim Tırımızla çocuklarımızın daha bilinçli olmasını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Terörle mücadelede alınan önleyici tedbirlere değinen  Aktaş, FETÖ, DAEŞ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı gösterilen mücadelenin titizlikle ve kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizerek, “Geride bıraktığımız 2 haftalık süreçte PKK ve DAEŞ ile mücadelemizde önemli operasyonları gerçekleştirdik. Güzel sonuçlar aldık. Suriye’deki Barış Pınarı Harekatı terör örgütü üzerinde büyük bir moral bozukluğu yarattı. Ağrı’da 15 terörist etkisiz hale getirildi. Kahraman Özel Harekat Polislerimiz ile destek verdiğimiz Kıran Operasyonundan beklentimiz oldukça yüksek.” İfadelerini kullandı.

Mehmet Aktaş, “Polis–Vatandaş ilişkisinin daha aktif hale getirilmesine yönelik Güven Masası ve çeşitli eğitimler yaptık. Polis Merkezi Amirlerine yönelik seminerler düzenledik.” dedi.

Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadelenin diğer kurumlar ile işbirliği yaparak artarak devam ettiğini de belirten Aktaş,, sosyal medyadaki terör örgütünü övücü paylaşımlara yönelik çalışmaların aynı kararlılıkla devam ettirileceğini bildirdi..

Genel Müdür Aktaş, toplantının sonunda da ülkemizde her alanda özveriyle görev yapan personele İl Emniyet Müdürleri şahsında teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi

Öte yandan,Merkezi İstanbul'da Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nin Basın Sözcüsü Halis Kahraman da yaptığı açıklamada, " İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, trafikte sürücülerin kurallara uyup uymadığını kontrol eden fahri trafik müfettişi sayısı, 14 bin 716 kişi daha eklenerek 34 bin 716'ya yükselecek." dedi

Sözcü Kahraman, İstanbul'da trafiğe kayıtlı tescilli araç sayısının 4 Milyon 500 bini aşmasına rağmen, FTM görev ve çalışma yönetmeliğine göre, İstanbul'da görev üstlenecek fahri müfettiş sayısının 9 bin olması gerektiğini belirterek, bu sayısının halen  yaklaşık 2 bin 900 civarında olduğunu, 6 bin 100 fahri müfettiş açığı olduğunu, etkin bir trafik denetimi yapılabilmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile fahri müfettiş görevlendirmesi yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Karayolları Trafik Kanunu’na göre, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere Emniyet Genel Müdürü'nün teklifi ve İçişleri Bakanı'nın onayı ile uygun görülen kişilere, valiliklerce 'Fahri Trafik Müfettişliği' görevi verilebiliyor.

FAHRİ MÜFETTİŞLER, HER YERDE DENETİM YAPABİLİYOR ..

" Trafiğin gizli gözleri " olarak nitelendirilen Fahri trafik müfettişleri tamamen gönüllülük esasına göre görev yapıyor. Tespit ettikleri kural ihlallerine karşı tutanak tutabiliyor, bu tutanakları elden trafik birimlerine ya da elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 gün içinde teslim ediyor.

Yer ve zaman kısıtlaması olmayan müfettişler, bulundukları her yerde 7/24 sürücüleri denetleyebiliyor, trafik güvenliği ile ilgili görüş ve önerilerde bulunabiliyor. Ancak bu müfettişlerin araç durdurma, sürücülerle muhatap olama, belge ve evrak kontrolü yapma yetkileri bulunmuyor.

Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen müfettişlerin görevi, Emniyet Genel Müdürü'nün teklifi ve İçişleri Bakanı'nın onayıyla sonlandırılabilecek.

ULUSALSES.COM- ** ÖZEL HABER : MURAT AYDIN