Ramazan EĞRİ-Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda ele geçirilen hırsızlık malları emniyette sergilendi. Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çeşitli tarihlerde Ümraniye ve Maltepe'de 5 ayrı evden hırsızlık yapan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarından tespit edilen şüphelileri yakalamak için Maltepe Aydınevler ve Kartal Hürriyet Mahallelerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Maltepe Aydınevler Mahallesi'nde daha önceden belirledikleri 2 katlı binaya girmek isteyen polis ekipleri direniş ile karşılaştı. Evdekiler ve mahalle sakinleri polise taş ve cam bardak yağdırdı.Sokak ortasında da barikat kurup ateş yakılması üzerine olay yerine destek ekip istendi. Özel harekat polisleri eve girmeye çalışırken yine taş atılmaya devam edilince çevik kuvvet polisi gaz bombası atarak müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından polisler, evin demir kapısını kırarak içeri girdi.

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Operasyon kapsamında Yakup Ö., Gonca B., Engin Ç., ile Gül Ç., gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada 4 LCD televizyon, 2 pompalı tüfek, 2 tabanca, 3000 lira, 700 dolar, çeşitli ziynet eşyaları,4 fotoğraf makinesi, 1 kamera, gümüş ev eşyaları,2 cep telefonu ile 1 tablet bilgisayar ele geçirildi.Operasyonda ele geçirilenler emniyette basına gösterildi.

 

Yakup Ö.'nün 19 ayrı suçtan aranması olduğu ve 11 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu bildirildi. Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorguları devam ediyor.

(FOTOĞRAF)