EYLEM İÇİN GELMİŞLER
Aydın'ın Söke İlçesi otogarında sahte kimliklerle yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan, müvekkilleriyle görüştükten sonra açıklama yaptı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele Müdürlüğü'nün bulunduğu bina önünde açıklama yapan Oya Aslan, İsmail Akkol'a suç bölgesi Aydın olmadığı için Özdemir Sabancı cinayetiyle ilgili herhangi bir soru sorulmadığını söyledi. Müvekkillerine gözaltı sırasında ve sonrasında işkence yapıldığını ileri süren avukat Oya Aslan, şu iddialarda bulundu:
"Müvekkillerimiz gözaltına alındığı sırada yerlerde sürüklenmiş, özellikle İsmail Akkol kötü şekilde darp edilmiş. Başını ezmeye çalışmışlar. Dava dosyası hakkında burada tutulmalarını gerektiren soruşturma hakkında bilgi vermediler. Henüz hazır olmadığı için bize göstermediler. İfade alımına başlanmadı, kendilerine suçlamalarla, neyle suçlandığı konusunda ayrıntılı bilgi verilmemiş."
Müvekkillerinin sloganlarında mesajlarını verdiklerini de anlatan Oya Aslan, "Sloganlarını attılar. Neyi istediklerini söylediler. Ancak yapacakları eylem konusunda bir şey söylemediler. Bunun açıklamasını yapmadılar. Yani kamuoyuna sundukları bilgi bu kadar, bir eylem gerçekleştirecekler miydi? Kendileri 'Berkin'in hesabını Dilek'in hesabını soracağız' diyorlar" dedi.
SAHTE KİMLİKLERİ KULLANILANLAR BAĞLANTILI ÇIKMADI
Bu arada İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın üzerinde kimlikleri çıkan iki kişi, polislerce bulundukları adreslerden alındı. İki kişinin kimlik bilgilerinin yasadışı yollardan temin edildiği ve örgütle bir bağlantılarının bulunmadığı anlaşıldı.
Bu nedenle örgüt üyelerince kimlikleri kullanılan iki kişinin, savcı tarafından dinlendikten sonra serbest bırakılacağı ifade edildi.
İSMAİL AKKOL'A DNA TESTİ
Bu arada İsmail Akkol, polisin geniş güvenlik önlemleri altında bir kez daha Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldı. Akkol'un daha önce poliste hiç parmak izi olmadığı, bu nedenle eşleştirme yapılamadığı, adli olarak da gerekli olduğundan gerçek kimliğinin tespiti için DNA testi yapılmasına karar verildi.
Bunun için İsmail Akkol, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Akkol'dan alınacak olan DNA örneğinin, annesinden alınan örnekle karşılaştırılacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI