CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında "koruma kararı" kaldırılmasının ardından  9 emekli polisin Kaftancıoğlu'nu gönüllü korumak için dilekçe verince Kaftancıoğlu'nun emekli polislerin koruma talebine duyarsız kalmayarak onlara teşekkür ettiği ortaya çıktı..

Başkan Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu gönüllü korumak için dilekçe veren 9 emekli polisin arasında yer alan 77 yaşındaki emekli Başkomiser Cevdet Şentürk, emekli polislerin koruma talebine duyarsız kalmayan Kaftancıoğlu'nun kendisini telefonla arayarak, teşekkür ettiğini bildirdi.

Emekli Başkomiser Cevdet Şentürk : “Kaftancıoğlu beni telefonla arayıp teşekkür etti..”

Emekli polislerin koruma talebine duyarsız kalmayan Kaftancıoğlu, emekli Başkomiser Cevdet Şentürk’ü arayarak şu sözlerle teşekkür etmiş:

“Babalar kızlarını sürekli korur kollarlar, kızlar da babalarına saygı duyarlar. Bir baba şefkatiyle yaptığınız bu güzel davranışınızdan dolayı çok teşekkür eder, ellerinizden öperim”

“Hiçbir talebimiz yok..”

Cevdet Şentürk, Kaftancıoğlu’nu korumaya gönüllü olan polisler olarak hiçbir maddi ve manevi taleplerinin olmadığını belirterek, ruhsatlı silahlarının olduğunu ve Kaftancıoğlu’nu korumalarına yasak bir engelleri olmadığını kaydetti.

Cevdet Şentürk, ihtiyaç hissedilmesi ve kendilerinden talep de bulunulması halinde koruma görevine hazır olduklarını söyledi.

“Sadece 9 emekli polis gönüllü oldu, şimdi 70 gönüllü daha var..”

Cevdet Şentürk, toplam 9 emekli polis olarak Kaftancıoğlu’nu korumak için başvurduklarını söyleyerek kendisi dışında bu isimlerin Fahrettin Kaya, Cevdet Şentürk, Nihat Aydın, Neşat Dabak, Osman Şentürk, Ali Munzur ve Kemal Altun olduğunu açıkladı.

Dilekçeye imza veren emekli polisler aynı zamanda sicil numaralarını eklemişler. Şentürk girişimlerinin duyulmasının ardından en az 70 emekli polis arkadaşlarının daha aradığını belirterek şu iddiada bulundu:

“Sitem ettiler, gönül koydular. Neden bizim böyle bir girişimden haberimiz yok. Biz de Kaftancıoğlu’nu korumaya gönüllüyüz..”

“Bizler eski Pol-Der üyeleriyiz..”

Şentürk, Kaftancıoğlu’nu korumak için gönüllü olan emeki polislerin Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve laik cumhuriyeti korumaya kararlı insanlar olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Bizler 1980 öncesi polisleriz. İmza atanların arkadaşlarının tamamına yakını eski Pol-Der üyesiyiz. Bizler polis haklarının çözümü için Pol-Der çatısı altında mücadele ediyorduk. O dönemde polis okullarında Atatürkçü, cumhuriyetçi bir şekilde yetiştiriliyorduk..”

“Kayınpederinin başına gelenlerin Kaftancıoğlu’nun başına gelmesine izin vermeyeceğiz..”

Şentürk, Kaftancıoğlu’nun 12 Eylül 1980 öncesi ülkücü oldukları iddia edilen saldırganlarca düzenlenen bir suikast sonucu öldürülen aydın Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim zamanımızda polisliğin bir tanımı vardı. Polis talep olmasını beklemeden güçsüzlerin acizlerin, muhtaç olanların, kadınların, çocukların yardımın koşar. Canan Hanım, bir tıp doktoru. Halk doktorların insanlara nasıl hizmet ettiğini biliyor. Kayınbabası Ümit Bey’i 1980’de Taksim’de katlettiler. Yetmedi şimdi çok güzel siyaset yapan Canan Hanım’ı çekemeyenler entrika çeviriyorlar. Ümit Kaftancıoğlu’nun başına gelenlerin Canan Kaftancıoğlu’nun başına gelmesine izin vermeyeceğiz..”

Pol-Der nedir ?

Pol-Der yani Polis Derneği, ilk temelleri 1970 yılında atılmakla birlikte kamuoyunda adını 17 Mayıs 1975 yılındaki genel kurulunun ardından duyurmaya başladı.

Polisin demokratik taleplerini, özlük haklarını iyileştirmeyi esas alan Pol- Der kısa zamanda güçlendi. Genellikle sol görüşlü ve Atatürkçü polislerin katıldığı Pol-Der’in üye sayısı 1980 öncesi 17 bine ulaştı.

O zaman Emniyet’in tamamının mevcudunun 50 bin olduğu düşünülürse neredeyse her üç polisten biri Pol-Der’e yakın bir çizgideydi.

Pol-Der’in karşıtı olarak da MHP’ye yakın polisler de Pol-Bir çatısı altında örgütlenmişti.

Zaman zaman her iki polis derneği arasında gerilimler yaşanıyordu.

KAYNAK : YERELİN GÜNDEMİ.COM