Emniyet teşkilatında görevli meslekte fiilen iki yılını dolduran lisans mezunu polis memurlarına terfi müjdesi ..

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu  Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre, İhtiyaç hâlinde meslekte fiilen iki yılını dolduran lisans mezunu polis memurları arasında yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanlardan, Polis Akademisi Başkanlığınca düzenlenecek ilk derece amirlik eğitimini başarıyla bitirenler Komiser Yardımcılığı rütbesine atanacak.

Kanun teklifinde ; 

İ** İkinci Sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde zorunlu en az bekleme süresi 2 yıla yükseltilecek.

**Mülki idare amiri değerlendirme raporuna göre üst üste iki yıl yetersiz bulunan birinci sınıfa ayrılmış mülki idare amiri, başka bir değerlendirme amirinin emrine atanacak.

--Rütbelere terfi ettirilecek personelin kurullarda görüşülmesi kıdem sırasına göre, rütbelere terfiler ise liyakate göre yapılacak.

ARANAN YAŞ ŞARTININ KALDIRILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Komiser yardımcılığı sınavlarına müracaat için polis memuru, başpolis ve kıdemli başpolislerde aranan yaş şartının kaldırılması öngörülüyor.

BAŞARILI POLİSLERE MADALYA VE TALTİF ÖDÜL VERİLECEK 

Emniyet Teşkilatı personelinden,

Ülkenin güvenlik ve esenliği, Devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmetleri görülenler,

Eğitimde, atışta, sporda, idari ve lojistik faaliyetlerde üstün başarı sağlayanlar,

Yeni projeler ortaya koyarak mevcut usullerde olumlu yenilikler getirenler veya yeni buluşlar yapanlar,

Emniyet Genel Müdürlüğü nam ve hesabına Polis Akademisi Başkanlığı ve bağlı eğitim kurumlarında verilen her türlü eğitimler ile altı ay ve daha uzun süreli eğitim veya kursları derecelerle bitirenler,

Para mükafatı, takdirname, başarı belgesi, üstün başarı belgesi veya şerit rozet ödülleri ile taltif olunabilecek.

ÜSTÜN CESARET VE FERAGAT MADALYASI

Kendisine tevdi edilen görevleri fiilen hayatını hiçe sayarak üstün bir cesaret, feragat ve kahramanlıkla yerine getirdiği tespit edilen personele, İçişleri Bakanı tarafından Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası verilebilecek.

ULUSALSES.COM-** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN