Halil ÖZÇOBAN/BURSA, () - BURSA'da, 17 yaşındaki Muttalip Köken, serinlemek için girdiği gölette boğuldu. 
Olay, dün merkez Nilüfer İlçesi eski Mustafakemalpaşa yolu Maksempınar Mahallesi, EDK Mermer Ocağı yakınında meydana geldi. Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Muttalip Köken, dün babasının çalıştığı mermer ocağına arkadaşı Fahri Kocabaş’la birlikte gitti. Mermer ocağında aşçı yardımcısı olarak çalışan Fahri Kocabaş ile bir süre dolaşan Muttalip Köken, yağmur sularının doldurduğu gölete yüzmek için girdi.
Bir süre sonra gölette çırpınan Muttalip Köken'i kurtarmak için Fahri Koçabaş da gölete girdi. Ancak tüm uğraşlarına rağmen arkadaşını kurtaramadı. Olay yerine çağrılan  AFAD ekibi, 10 dakikalık aramanın ardından Muttalip Köken’in cansız bedenini sudan çıkardı. Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Jandarma tarafından ifadesi alınan Fahri Kocabaş, “Mermer ocağında aşçı yardımcısı olarak çalışıyorum. Babam da aynı mermer ocağında TIR şoförü olarak çalışıyor. Birlikte çalıştığımız Abdil Köken’i tanıdığımdan oğlu Muttalip ile arkadaş olduk. Olay günü o da babasını görmek amacıyla benimle geldi. Yağmur suyundan biriken göleti görünce yüzmek istediğini söyledi. Kendisine sakıncalı olduğunu uyardım. Buna rağmen gölete girdi. Su da biraz yüzdü. Bana boğulduğunu söyleyince hemen suya atladım. Elimi uzattım ama kendisini kurtaramadım” dedi.
Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.