MANİSA merkezli olarak 43 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 25 polisten 13'ü tutuklandı. Geçen çarşamba günü tutuklanan 10 kişiyle birlikte tutulanan polis sayısı 23'e yükseldi.

FETÖ/PDY'ye yönelik geçen 24 Eylül'de, Manisa merkezli 43 kentte düzenlenen ve aralıklarla süren operasyonda gözaltına alınan 82 polisten, aralarında 2 komiserin de bulunduğu 25 polis, dün sabah adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği Adnan G., Ahmet B., Çetin O., Emrah G., Erol T., Hüseyin B., Mahmut P., Nihat Ç., Reşat Y., Sadullah P., Sabahaddin O., Veli T. ve Rasim U. hakkında tutuklama kararı verdi. 12 polis ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Geçen çarşamba günü tutuklanan 10 kişiyle birlikte, bu operasyonda tutulanan polis sayısı 23'e ulaştı. Toplam 24 polis ise adli kontrol şartıyla serbest kalmış oldu. Diğer polislerin gözaltındaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Manisa'da FETÖ-PDY soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 116 polisin tutuklandığı belirtildi.