İZMİR Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Alo '155 Polis İmdat' hattını arandığında " İzmirli Vatandaş bizi aradığında ona doğru koşacağız." dedi

Aşkın, "Kente öyle bir yerleşeceğiz ki en kötü trafikte, en ücra köşedeki vatandaş bile bizi aradığında ona doğru koşacağız. Hesaplamalar bittiğinde kaç dakikada ulaşacağımızı da açıklayacağım" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın Kasım ayı meclis toplantısına İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın konuk oldu. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir'in büyük sorunları olduğunu ama emniyet teşkilatının da bu soruları çözecek kadar büyük olduğunu söyledi.

Türkiye'de hiçbir semtin adının 'Alsancak' gibi güzel ismi olduğunu duymadığını, kendisine Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin, düşmanın denize döküldüğü günlerin geldiğini ve tüylerini diken diken ettiğini belirten Müdür Aşkın, "İzmirliler'in, sizin aklına Alsancak deyince başka şeyler geliyormuş. Bunu duyunca utandım. Meslektaşlarım, bana Alsancak'ın 20 yıldır böyle olduğunu, alıştıklarını söyledi. Alsancak bir daha böyle olmayacak. Ne elinde odun olan otoparkçılar göreceğiz Alsancak'ta, ne de tercihlerini eleştirmiyorum ama geçimini fuhuştan kazanan garip insanları. Keşke iş imkanları sağlasak da bunu yapmasalar. İlk gezdiğimde 150'den fazla saymıştım. Bundan sonra olmayacaklar" dedi.

İzmir'in dünyadaki en güzel kentlerinden biri olduğunu belirten Hüseyin Aşkın, "İzmir hak ettiği kadar dünyanın parasından payını alamıyor. Burada benim de sorumluluğum var. İzmir Emniyeti olarak kenti daha güvenli haline getirirsek İzmir belki dünyadaki bu paradan daha fazla pay alacak. Siz iş adamalarının da sorumluluğu var. İşlerinizi daha ileriye götürür ve kenti daha iyi tanıtırsanız kentin payı artar" dedi.

İzmir turizmi için önemli kruvaziyer gemilerin İzmir'e güvenli olmadığı için gelmediğini öğrendiğini belirten Aşkın, "Pek çok şehirde, tüm metropollerde terör olayları meydana geldi. İzmir'de çok şükür sonucu itibariyle sayının büyük olduğu ölümler ve yaralanmaların meydana geldiği olaylar meydana gelmedi. Sizi temin ediyorum ki bundan sonra da gelmemesi için çok çalışıyoruz" diye konuştu.

'GÜVENLİ EĞLENME HAKKI'

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, göreve başladığı günden bu yana İzmir'de onlarca ateşli silah kullanılan olaylar olduğunu, ölüm ve yaralanmalar meydana geldiğini söyledi.

Bu olaylardan üzüntü duyduğunu belirten Aşkın, "Terör olaylarında ne kadar başarılı görünüyorsak bu olaylarda yetersiz buluyorum. İçkili yerlerde insanların güvenli eğlenme hakkı sonuna kadar sağlanacak. Karşıyaka'da bir barda ölümlerin meydana geldiği olay yaşandı. Bu işletmelerin kapanma saati 01.00 olmasına karşın bu olay 02.00'de yaşandı. İleri saatlerde alkolün etkisiyle bu tür olaylarda ciddi artışlar oluyor.Trafik kazaları meydana geliyor" dedi.

'155 ARANDIĞINDA TELEFON AÇILMADAN EKİP YOLA ÇIKACAK'

Bazı projelerini de açıklayan İzmir Emniyet Müdürü Aşkın, polislerin artık sokaklarda yürüyeceğini, şık kıyafetlerle dolaşacaklarını, esnafa "Hayırlı işler. Sıkıntınız var mı?" diyeceklerini söyledi.

Aşkın, 155 sisteminde önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek 155 arandığında operatör telefona bakmadan ekiplerin aranılan yere yönlendirileceğini açıkladı.

Aşkın, "Bu teknik ve elektronik olarak mümkün. Zamanla ilgili hesaplarımız sürüyor. Kente öyle bir yerleşeceğiz ki en kötü trafikte, en ücra köşedeki vatandaş bile bizi aradığında ona doğru koşacağız. Hesaplarımız sürüyor. Tamamlandığına ben çıkıp yanınızda şu kadar dakikada olacağımızı açıklayacağım. Örneğin, '155 arandıktan sonra 4.5 dakika içinde yanınızda olacağız' diyeceğiz. Bunu uygulayan dünyada ülkeler, kentler var. En ileri teknolojiyi İzmir'e getireceğiz" dedi.

FETÖ MAĞDURUYUM AMA ONLARA ADİL OLACAĞIZ

İzmir İl Emniyet Müdürü Aşkın, kendisinin FETÖ mağduru olduğunu, sahte isimle uyuşturucu kaçakçısı olarak dinlendiğini belirtti. Buna karşın hiçbir gün adaletten ayrılmadığını belirten Aşkın, "Onlara yaptığımız soruşturmalarda hep adil oldum. Onlar bize haksızlık yaptılar ama biz onlara karşı adil olacağız" dedi.

İzmir'de Emniyet Müdürlüğü'nün kendisine nerede ihtiyaç olursa orada olacağını belirten Aşkın İzmir'in kimsenin elini kolunu sallaya sallaya suç işlediği bir kent olmayacağını söyledi.

Uyuşturucuyla ilgili mücadeleye çok önem verdiklerini, Ankara'da üç mahallede olan uyuşturucu sorununun İzmir'de 12 mahallede olduğunu söyledi. Kısa süre önce İzmir'de 26 uyuşturucu satıcısının cezaevine girdiğini belirten Aşkın, "Uyuşturucu konusunda topyekun savaş vermeliyiz. Üniversite, sivil toplum kuruluşlarından destek alacağız. Ailelerle iletişime geçeceğiz. Okullara girmesin istemiyoruz, inşallah okul çevrelerinde olmayacaklar. Hiçbir kişi yok ki uyuşturucu kullanma öncesinde sigara içmesin. Hepinizi sigaradan uzak durmaya davet ediyorumödedi. İTO üyesi Tekel, sigara satıcılarına çağrıda bulunan Aşkın, "Çocuklara sigara satmayın, sattırmayın. Bu yasaklanmış bir şey ama bırakın kanuni olarak ahlaki ve insanı olarak çocukların bundan korunması gerek. Biz cezai yaptırım uyguluyoruz. Kimsenin çocukalara alkol ve sigara satmasını istemiyoruz" dedi.

İzmir'in trafiğinin tahmin ettiğinden kötü olduğunu gördüğünü, Büyükşehir Belediye ile birlikte planlama yaptıklarını söyledi. Aşkın, günlük, haftalık, aylık planlama yapacaklarını, tatil, bayram günleri gibi özel günlerde trafikte farklı önlemler alacaklarını belirtti.