ŞEHİT SAYISI 3'E ÇIKTI
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıının infilat ettirilmesi ile ilgili saldırıda şehit sayısı 3'e yükseldi. Malatyalı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç, Adanalı Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın ardından patlamada yaralanan Bursalı Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz da şehit oldu.
ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI
Şehitler için Selen Kışlası'nda düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehit naaşlarının Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, alana getirilmesi ile başlayan tören, saygı duruşu ve şehidlerin özgeçmişinin okunması ile devam etti. İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun daha sonra şehitler için dua okudu. Törende, silah arkadaşları adına Piyade Teğmen Can Toy kısa bir konuşma yaptı.
Törenden sonra şehitlerin cenazeleri tören mangası ile ambulanslara taşındı. Şehid Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç'ın naaşı Malatya'ya, şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın naaşı ise toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Cengiz  Poyraz için daha sonra tören düzenleneceği öğrenildi.  

Nezir GÜNEŞ- Ahmet AKKUŞ/MARDİN, ()- 

FOTOĞRAFLI