İstanbul Valiliği'nin kent genelinde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma işlemlerini gerçekleştiren İstanbul Trafik Vakfı’nın bu faaliyetlerini sona erdirdiğini duyurmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu'nun İYİ Parti'li Üyesi Dr. Suat Sarı, " İstanbul'da çekici işini Bakanlık ihale edecek..! " dedi 

BAKANLIK İHALE EDECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu'nun İYİ Parti'li Üyesi Dr. Suat Sarı, “Seçim öncesi bu işlerin gelirlerinin İBB'ye verilmesi gündemdeydi. Seçimde işler tersine dönünce vazgeçildi. 26 ilçenin emniyet müdürlüğü gelir elde etmek için dernek kurup bu çekme işlerini yapıyordu ama burada büyük sorunlar çıktı.

Seçimler umdukları gibi sonuçlanmayınca en sonunda İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık kendisi ihaleye çıkacak ve bu hizmeti özel sektöre verecek. Çekicilerin yanına da birer polis konulacak. Elde edilen gelir de İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet müdürlüklerine ve vakfa dağıtacak” dedi.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre; kentte günde ortalama bin 600 araca; çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetleri kapsamında müdahale ediliyor. Bu da çekicilerin yılda 584 bin kontak çevirmeleri anlamına geliyor. Araç çekme ücretinin 90 lira olduğu hesaba katıldığında, İstanbul’daki ‘çekici pazarı’nın yıllık 52 milyon lira olduğu gözleniyor.

ULUSALSES.COM