ŞIRNAK Belediye eş Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan, bugün içeride kimsenin bulunmadığı sırada HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in evinin kapısının kırılarak içeri girildiğini ve arama yapıldığını iddia etti.
Şırnak'ta yürütülen operasyon ve sokağa çıkma yasağı devam ederken, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'e ait evin kapısının kırılarak içeri girildiği ve arama yapıldığı ileri sürüldü. Şırnak Belediye Eş Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan, şehir dışında bulunan HDP Milletvekili Leyla Birlik'in operasyon ve çatışmaların olmadığı Yeni Mahalledeki evinde kendisi, HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk ve HDP Şırnak İl Eş Başkanı Sekvan Kılınç ile birlikte kaldıklarını belirtti. Kadırhan, "Bugün Şırnak'tan göç edip çevre köylerde kalan vatandaşlarla görüşmek için evden çıkmaya karar verdik. Bize önce çıkamayacağımız söylendi. Daha sonra evden çıktık ve önümüz kesilerek, bize sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğimiz, bizimle olan sayın vekilin gidebileceğini ancak bizim bir yere gidemeyeceğimiz söylendi ve hakkımızda yasağı ihlal etmekten işlem yapıldı" dedi.
Belediye Eş Başkanı Kadirhan, Milletvekili Leyla Birlik'in evine dönünce, kapının kırılarak açıldığını gördüklerini belirterek, "Sanırım biz çıktıktan sonra başka bir grup kolluk gücü kapıyı kırıp milletvekiline ait olan eve girmiş ve içeride arama yapmışlar" diye konuştu.