Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz, geçtiğimiz günlerde il Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Adıyaman'dan Trabzon'a yeni atanan İl Emniyet Müdürü Metin Alper'e ilettiği kutlama mesajında, "Sizi İstanbul Emniyet Müdürü görmek istiyoruz..! " dedi 

FTM Başkanı Sami Güleçyüz'ün İstanbul'da bir süre trafilkten sorumlu il Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve  başarılı çalışmaları nedeniyle, yeni Trabzon Emniyet Müdürü görevine getirilen Metin Alper'e ilettiği whatsapp kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı : 

" Sayın Müdürüm,
Yeni göreviniz Trabzon  Emniyet Müdürlüğü hayırlı olsun..

Size İstanbul Emniyet Müdürlüğü yakışır, inşallah onu da görürüz, özledik..

Şahsım ve tüm müfettiş arkadaşlarımız adına Başarılarınızın devamını dileriz.."  

Av. Sami GÜLEÇYÜZ
Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı"
 

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper  ise Başkan Güleçyüz'e ilettiği cevabi mesajında ise şu ifadeleri kullandı : 

"Sami bey, çok teşekkür ediyorum..İiyiki varsınız her şey gönlünüzce olsun..

Güzel dilekleriniz beni çok mutlu etti.."

METİN ALPER KİMDİR ? 

1988 yılında Polis Akademisi'ne geçti. 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak mezun olduktan sonra 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı.

1995 Nisan döneminde 243. dönem Yedek subay olarak askerlik hizmetine Tuzla Piyade Okulunda başladı. 1996 yılı Temmuz ayında Teğmen rütbesi ile Van Özalp 2.Jandarma sınır taburundan terhis oldu.
1996-1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev yaptı. 1998 yılında Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdür Vekili,  Personel Şube Müdür Vekili, Asayiş Şube Müdürü  ve en son olarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.

Alper buradaki görevinden sonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atandı.  2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 Mayıs ayında Afganistan – Kabil’de bulunan NATO- ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO  Komutanı Orgeneral Joseph  Dunford’un Polis Danışmanlığı görevini yürüttü.

25 Aralık 2013  itibariyle de İstanbul’da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. İstanbul’da Koruma Şube Müdürlüğünden, Trafik Şube Müdürlüğünden ve Gaziosmanpaşa İlçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

14 Nisan 2016 tarihinde Afganistan Mezar-ı Şerif’te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonda  Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yaptı. 26.10.2016 tarih ve İçişleri Bakanlığının  2016/759 sayılı kararnamesi  ile Adıyaman İl Emniyet Müdürü atanarak 29.10.2016 – 25.09.2019 tarihleri arasında Adıyaman ilinde İl Emniyet Müdürü olarak görevini yürüttü

19.09.2019 tarih ve İçişleri Bakanlığının  2019/320 sayılı kararnamesi  ile Trabzon İl Emniyet Müdürü atanarak 26.09.2019 tarihinde Trabzon ilinde göreve başlamıştır.

Kezban ALPER ile evli olan Metin Alper, Saniye Şeyma, Ahmet Bahadır ve Zeynep Zülal’in babasıdır.

İyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir. 

ULUSALSES.COM- **ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN