Yaşar COŞKUN- Ali SAYLAM / SEYDİŞEHİR,(Konya) () - KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde sulama kanalına düşen 30 yaşındaki Fadim Yalçınkaya ile onu kurtarmak isterken suya düşen ağabeyi Ali Darıyeri, komşuları tarafından kurtarıldı.
Olay, bugün saat 07.00 sıralarında eskiden köy olan Gökhüyük Mahallesi'ndeki Beyşehir Sulama Kanalı'nda meydana geldi. Ailesini ziyarete gelen 3 çocuk annesi Fadim Yalçınkaya, belirlenemeyen nedenle evlerinin yakınındaki sulama kanalına düştü. Annesinin kanala düştüğünü gören 5 yaşındaki Kübra Yalçınkaya da, koşarak evdeki dayısı 55 yaşındaki Ali Darıyeri'den yardım istedi. Kanal kenarına koşan Darıyeri de kardeşini kurtarmak isterken suya düştü.
İki kardeşin yardımına ise çığılıkları duyan  komşuları Abdullah Tozluca, Hacı Kemal Tozluca ve Osman Yaman koştu. Komşular, suya düşen 2 kardeşi kurtardı. 2 kardeş daha sonra ambulansla Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Duran kalbi, yapılan müdahaleyle yeniden çalıştırılan Fadim Yalçınkaya, Konya'ya sevk edildi. Hastaneye gelen yakınları ise sinir krizi geçirdi.
Mahalle sakinleri ise kanalın kenarında bariyer olmamasının sürekli tehlikeye davetiye çıkartığını ve önlem alınmasını istedi.
Olayla iglili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI