Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, () - ADANA Devlet Tiyatrosu (ADT), bu sezon 3 yeni oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.
Geçen dönem 73 bini aşkın seyirciye ulaşan ADT, bu yıl perdelerini Orhan Kemal'in unutulmaz eseri 'Muammer Muammer' oyunuyla açacak. Hacı Ömer Sabancı Sahnesi'nde 13 Ekim'de prömiyeri yapılacak 'Muammer Muammer' oyununu Murat Çidamlı'nın yönettiğini belirten ADT Müdürü Efe Ünsal şöyle dedi:
"İyi ve dürüst bir kişinin, başarısızlığına isyan ederek kötüye yönelmesini anlatan oyunun dekoru Murat Gülmez, kostümü Özge Akarsu, ışığı İbrahim Karahan, müziği Onur Yüce ve koreografisi İzzet Güllü'ye ait. Oyunda Gökhan Doğan, Murat Özben, Doruk Nalbantoğlu, Murat Aslan, Burçin Börü, Sevinç Gediktaş ve Saliha Karahasan rol alıyor." 
'SALON HEP DOLDU'
Geçen sezon sahneledikleri 'Macun Hokkası', 'Matruşka' ve 'Leonce ile Lena' oyunlarının bu sezon da seyirciyle buluşacağını aktaran ADT Müdürü Efe Ünsal şöyle devam etti:
"Geçen yıl 368 kişilik salonumuzda yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile beraber toplam 73 bin 483 seyirciyle buluştu. Bu sezon yeni oyunlarımıza Muzaffer Kırıkkalp'in yazıp yönettiği çocuk oyunu 'Eski Dünya Masalı' ve henüz hazırlık yaptığımız başka bir oyun da ekliyoruz." 
'FESTİVAL HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR'
Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 27 Mart'ta başlayıp 1 ay sürecek 18'inci 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile ilgili hazırlıkların da sürdüğünü aktaran Efe Ünsal, şunları kaydetti:
"Seyircilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Her sahnelediğimiz oyunu yüzde 100 doluluk oranıyla tamamladık. Tiyatroseverler bizi yalnız yine bırakmayacaktır. Yeni sezonda onlarla buluşmayı dört gözle bekliyoruz. İyi bir hazırlık süreci geçirdik. Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen tiyatro festivalimiz yine 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Hazırlıklıklarımız aralıksız sürüyor. Çok sayıda yerli ve yabancı tiyatro topluluğunu ağırlayacağız. Yine festival kapsamında atölye çalışmaları, dans gösterileri, görme engellilere yönelik okuma tiyatrosu gibi çok sayıda etkinliğe imza atacağız. Festival yine tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşatacak."
FOTOĞRAFLI