SİNEMA oyuncusu Yakup Yavru, terör olayları nedeniyle düğüne davet edildiği Bingöl'e gitmekten PKK ile karşılaşma düşüncesiyle korktuğunu söyledi. Türkiye 2002 Güzeli Esra Sönmezer de terörü olaylarını kınadı.
Ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları Yakup Yavru, Murat Or Mıyak, Mehmet Ulay, Esra Sönmezer, Yüksel Ünal, Hüseyin Dizibüyük ve Cenk Acarlar, KLK Tiyatro Oyun Atölyesi'nin davetlisi olarak geldikleri Kahramanmaraş'ta, kentin tarihi konaklarını gezdi. Ünlüler, koalisyon kurulmamasıyla erken seçim ve son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.
Sinema ve sahne oyuncusu Yakup Yavru, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili koalisyonun kurulamayacağını ileri sürerek, "Zaten olmayacaktı, oldurtmayacaklardı, belliydi. Çomak sokanlar oldu bazı partiler. Kim oldukları belli. Gidişatımız iyi değil. Fakat biz sanatçıların da böyle şeylere pek karışmamız lazım. Bir tarafa olumlu gibi oluyoruz, o da bizim aleyhimize oluyor. Fazla konuşmasam daha iyi ama sanat dünyasındaki insanların nasıl şeyler düşünmüş olabileceğini zaten tahmin ediyorsunuz" dedi.
'BİNGÖL'DE DÜĞÜNE DAVETLİYİM, GİTMEYE KORKUYORUM'
Yakup Yavru, bir yakının düğünü için davet edildiği Bingöl'e PKK ile karşılaşma korkusuyla gidemediğini belirterek, "Tabi şehitlerin olmadığı dönemimiz ne kadar hoştu, bir ferahlık vardı. Barış süreci sahiden karşılıklı anlaşmaya göre devam edebilseydi, herkes lafında caymasaydı. Fakat hani derler ya it oyunu var, bir şeyler oluyor. Kimse kimsesinin lafını tutmuyor ve içeride neler olduğunu da bizler tam bilemiyoruz. Niye barışılıyor? Niye küsülüyor? Niye birden olaylar çıkabiliyor? Sihirli değnek varmış gibi, kendi aralarında ne konuşup ne yapıyorlar, anlamıyoruz. İyi değil. Yazık oluyor ölenlere, ailelerine. Yine patlatıldı, hortladı. Bingöl'de bir düğüne davetliyim, gitmeye korkuyorum İstanbul'dan, PKK'ya rastlarım diye. Uçakla gitmek lazım" diye konuştu.
'BAZI ÖRÜMCEK KAFALARIN YÜZÜNDEN TERÖR OLAYLARI OLUYOR'
2002 Türkiye güzeli, oyuncu ve sunucu Esra Sönmezer ise, toplumu siyasi görüşleriyle yönlendiren sanat dünyasına tepki göstererek, terörü lanetle ve şiddetle kınadı. Sönmezer, bazı örümcek kafaların diye nitelendirdiği kişiler yüzünden çeşitli terör olayları yaşandığını savunarak, şöyle konuştu:
"Gerçekten Türkiye'nin kaderinde hayırlı olan ne ise gelecek nesiller için bence o olsun diye ümit ediyorum. Terörü lanetle ve şiddetle kınıyorum. Özellikle bu son bir haftadır ne zaman haberleri açsam; şehitler, ölen insanlar, acılı aileler. Biz de onların yerinde olabiliriz. biz de insan evladıyız sonuçta. Çok kınıyorum. Bakın dil, din, ırk fark etmeden hepimiz insanız. İster Yahudi olun, ister Hıristiyan, dünyada 7 milyar insan var. Doğarken biz anne ve babamızı seçemeden geliyoruz, hepimiz insanız. Ben bugün Irak'ta da doğabilirim, Amerika'da da doğabilirim. O yüzden bütün insanlar kardeş. Bunu bilincimize alırsak, bence bu terör olayları da olmaz diye düşünüyorum. Ama bazı mantıklar var. Onlar nasıl bakıyor, at gözlüğüyle bakıyorlar. Ama bazı kafaların yüzünden, bazı örümcek kafaların yüzünden çeşitli terör olayları oluyor. Bunu da ben esefle kınıyorum. İnşallah gelecek nesillerde, görüyorum böyle AVM'lerde küçük küçük, cıvıl cıvıl gençlik var. İnşallah daha sağlam Türkiye olarak gelecek nesile ilerliyoruz."
OYUNCULAR RÖPORTAJ SIRASINDA TARTIŞTI
Esra Sönmezer, gazetecilere röportaj verdiği sırada konuşmasını bölen oyuncu Cenk Acarla ile tartıştı. Sönmezer, "Hiç biri yayınlanmayacak, biliyorsun değil mi? Boşuna konuşuyorsun. Vakit geçiyor, biz de röportaj yapacağız" diyerek konuşmasını tamamlamasını isteyen Cenk Acarlar'a "Hadi canım, baştan alacağım. Yayınlanacak bir şey istedi benden. Bilmeden bence karışma. Beni sinirlendirme olur mu hayatım? Bir de böyle işi gücü bilmeden böyle karışanlara gıcık oluyorum. Çok biliyorsun. Her ota b..a, her şeye maydanoz olduğu için o işsiz ben çalışıyorum" diye cevap verdi. İkili bir süre kameralar önünde tartıştı.

FOTOĞRAFLI