Akif ÖZDEMİR- Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Adana'daki İncirlik Üssü'nde 2 saat süren bir görüşme yaptı.
Savunma Bakanı Yılmaz ile Alman mevkidaşı Leyen, İncirlik Üssü'ndeki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda bir araya geldi. IŞİD'e karşı mücadele kapsamında İncirlik Hava Üssü'nde bulunan Alman askerleri de ziyaret eden konuk bakan ile İsmet Yılmaz'ın görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü.
KEŞİF UÇUŞLARI YAPIYORLAR
Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırıları nedeniyle Fransa'nın IŞİD ile mücadelede yardımını istediği Almanya, Suriye'deki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye bin 200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçakları gönderme kararı almıştı.
Almanya Federal Meclisi'nden çıkan tezkerenin ardından Schleswig Holstein eyaletindeki Jagel Üssü'nden 10 Aralık'ta yola çıkan 2 Tornado keşif uçağı, İncirlik Hava Üssü'ne gelmişti. 4 Tornado uçağının daha gönderildiği Türk- ABD Ortak Savunma Tesisi olan İncirlik Hava Üssü'nde ayrıca Airbus A400M tipi bir nakliye uçağı da görevlendiren Almanlar, geçtiğimiz ay keşif uçuşlarına başlamıştı.