MERSİN, () - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Tiyatro Derneği (METİD) üyesi 3 topluluğun, okullarda sahneye koymayı planladığı çocuk oyunlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik onayıyla yasaklanmasına tepki gösterdi.
Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Aytuğ Atıcı, Hayalicinas Tiyatrosu'nun sahneleyeceği 'Karagöz Süper Dede', Tiyatro Arya'nın sahneleyeceği 'Harikalar Sirki' ve 'Gökkuşağı Altında', Tiyatro Agon'un sahneleyeceği 'Gıdık Ali ve Robotu' oyunlarının "Müdürlüğümüzce görülen lüzum üzerine" denilerek yasaklanmasının sansürün Türkiye'nin her tarafına yayıldığını bir göstergesi olduğunu öne sürdü. Atıcı, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
"Yasakları kaldıracağız diye halktan oy isteyen ve iktidar olan AKP, bir yandan basılmış basılmamış kitapları toplatırken, yasaklarda sınır tanımayarak Mersin'de çocuk tiyatrolarının oyunlarını yasaklamıştır. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Tiyatro Derneği'nin 4 oyununu yasakladı, Tiyatro Arya Grubu 'Gökkuşağı Altında' oyununu oynayamayacak, Tiyatro Agon Grubu 'Gıdık Ali ve Robotu' ve 'Harikalar Sirki'ni artık oynayamayacak. Hayali Cinas Tiyatro Grubu 'Karagöz Süper Dede'yi artık oynayamayacak. Ve Karagöz Süper Dede oyunu UNESCO ödülüne layık görülmüş ve daha önce izin almış bir oyundur. Allah aşkına Karagöz'den niye korkuyorsunuz? Karagöz düşünmeyi ve sorgulamayı öğrettiği için mi korkuyorsunuz? Korkacaksınız."

FOTOĞRAFLI