'NASIL TUTUKLAYAMAZLAR?'
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mersin'de KESK'in çağrısı üzerine iş bırakan kamu çalışanlarının eylemine katıldı. Yaklaşık 5 bin kişi, sloganlar atarak Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.
Burada parti otobüsüne çıkarak eylemcilere hitap eden Figen Yüksekdağ, iktidara yüklendi, şunları söyledi:
"Barış diyenler bombalanıyor, katlediliyor, sesleri çığlıkları paramparça ediliyorsa o ülkenin siyasi iktidarı, yönetimi hesap vermelidir. Ama karşımızdaki siyasi iktidar öyle bir aymazlık, öyle bir sorumsuzluk içerisindeki bize hesap soruyor. Çıkmış 'Türkiye sınırları içerisinde tespit ettiğimiz, MİT'in istihbaratın bildiği 30 canlı bomba var. Tutuklayamayız, çünkü daha eyleme geçmediler' diyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır. Bizim aklımızla, bizim kelime dağarcığımızla bunu tarif edebilecek bir şey bulamıyoruz."
'BARIŞ ŞEHİTLERİMİZ'
Yüksekdağ, siyasi iktidarın eylemler başlamadan barikatlar kurduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Bu ülkede daha yürüyüşe başlamadan işçiler, emekçiler, emek ve meslek örgütleri durdurulabiliyor, önlerinde barikat kurulabiliyor. Bugün olduğu gibi, hayatı durduran, katledilen 97 canımızın hesabını sormak, acısını paylaşmak için sokağa çıkan, iş bırakan, boykot yapan, kepenk kapatan, yassını ve tepkisini ifade eden demokratik kuruluşlarının, emek ve meslek örgütlerinin, siyasi partilerin önünde bugün barikatlar var. Bu siyasi iktidar, emek ve demokrasi güçlerini durdurmayı çok iyi biliyor. 97 kardeşimiz artık bizim barış şehitlerimizdir."
ŞÜPHELİ PAKET
Eyleme katılanlar dağılmaya başladığı sırada kavşakta şüpheli paket paniği yaşandı. Polis, eylemden dönenleri farklı cadde ve sokaklara yönlendirerek alanı boşalttı. Şüpheli paket, olay yerine gelen bomba imha uzmanı tarafından yapılan kontrolde karbüratör parçası olduğu belirlendi ancak bomba olma ihtimali gözönüne alınıp kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()

FOTOĞRAFLI