YALOVA’da partisi tarafından düzenlenen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısına katılan Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, "Türkiye’de geçici bir körlük yaşanmaktadır. Bu geçici körlük hali, inşallah bir gün kalkar diye düşünüyorum" dedi.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen MKYK toplantısına katılan Genel Başkan Vecdet Öz, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin son derece kritik bir süreçten geçtiğini ve ülkenin cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir zaman bu kadar olumsuz etkilenmediğini belirterek, "Bu süreçte. Ne muhalefet ne iktidar partilerinden Kilis’le, Van’la ilgili büyükşehirlerde patlayan bombalarla ilgili hiçbir açıklama olmadığı, hadiselerin o gün de önemini yitirdiğini görüyoruz. Böyle duyarsız bir süreçten geçen Türkiye’nin ciddi bir siyasete, her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Adalet Partisi, bu siyasi boşluğu doldurmak üzere yola çıkmış bir partimizdir. Henüz kurulalı 6 ay olmuştur. Allah nasip ederse seçim hazırlıklarının gündemde olduğu şu günlerde 5 Haziran’da kongreye partimizi götüreceğiz" dedi.
Başbakan'ın azledildiğini öne süren Öz, "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu makam, mevki ve var olma kavgasının verdiği en güzel örneğidir. Bir başbakan görevinden alınmıştır, azledilmiştir. Türk milleti o kadar sıkıntı içerisinde bırakıldı ki, millet daha bunun farkında bile değildir. Türkiye’de, geçici bir körlük yaşanmakta. Bu geçici körlük hali, inşallah bir gün kalkar diye düşünüyorum. Bu millet vatanına sahip çıkar diye düşünüyorum. Bu partiyi de Allah nasip ederse 81 vilayette bu amaçla teşkilatlandırmak için her türlü çabayı sürdürüyoruz. Bir ay içerisinde 81 vilayetimizde teşkilatımızı kurmak suretiyle sahipsiz kalan siyasete Türkiye’de sahip çıkacağız inşallah" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI